Vrouw bevalt tijdens Metallica-concert

11.05.2022 16:13
Geboorte baby

Een vrouw in Brazilië dacht vlak voor haar uitgerekende datum nog even een concert mee te pakken van haar favoriete band Metallica. Dat liep even anders: de vrouw beviel tijdens het concert van haar zoon Luan. 

De Braziliaanse Joice Figueiró was 39 weken zwanger toen ze besloot samen met haar man Jaime een Metallica-concert bij te wonen. Ze kreeg zelfs toestemming van haar artsen. Uit voorzorg nam ze wel plaats in een zone voor mensen met een handicap. Het stel kocht de kaartjes al drie jaar terug, maar het concert werd steeds uitgesteld door de pandemie.

Tijdens het voorprogramma was er nog niets aan de hand, maar toen Metallica net begonnen was met spelen voelde Joice de eerste weeën. Toen er nog drie nummers op de speellijst stonden trok Joice toch aan de bel bij het medische team. Die waren van plan een ambulance te bellen, maar het bleek al te laat. “Omdat het niet gepland was dat de baby zou komen, was ik bang dat het medische team niet klaar zou staan”, vertelt Figueiró aan The Washington Post.

Slotlied

Joice werd op een stretcher overgebracht naar de medische tent, waar ook een man lag die behandeld werd voor een alcoholvergiftiging. “Ze konden hem niet wegbrengen, dus hebben ze ‘m verderop neergelegd. Daarna hielpen ze mij bij de bevalling”, vertelt Joice. Terwijl Metallica het concert afsloot met het nummer Enter Sandman, kwam de kerngezonde zoon van Joice en Jaime ter wereld.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.