Wauw, meisje geboren op A12 bij Harmelen

09.06.2023 09:08

Bijzonder nieuws! Op de A12 bij Harmelen (Utrecht) is donderdag aan het begin van de avond een vrouw bevallen van een dochter. Met moeder en kind, die de naam Amalia kreeg, gaat het gelukkig goed.

Door de bevalling werden twee rijstroken tijdelijk afgesloten en ontstond er zo’n tien kilometer file, meldde Rijkswaterstaat. Er werden twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen, maar gelukkig ging de bevalling goed. Uiteindelijk werden moeder en dochter Amalia met de ambulance naar een ziekenhuis in de buurt gebracht.

Mooie dag

Margot werkt bij een tankstation vlakbij waar het meisje werd geboren. Volgens haar werd ze geboren in een witte bus. “Het was spectaculair, met een helikopter en drie ambulances, alles afgesloten, politie erbij om alles zo veilig mogelijk te maken. Een hele happening“, vertelt ze aan RTV Utrecht, “het was al een mooie dag en die nu is nog iets mooier geworden.”

Derde keer

Voor zover bekend is dit de derde keer dit jaar dat er in Nederland een baby wordt geboren op de snelweg. De eerste werd geboren op de A4, weet woordvoerder Dave de Jong van Rijkswaterstaat. In april beviel een moeder van een dochter op de afrit van de A13, bij Delft.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.

Bron: Twitter Rijkswaterstaat.