Het allerfijnste is om samen met je baby in je eigen huis te kunnen zijn. Voor ouders van te vroeg geboren baby’s is dat vaak niet de realiteit, hun baby moet vaak een tijd in het ziekenhuis blijven. Maar dankzij de slimme app BabyThuis van het OLVG kunnen te vroeg geboren baby’s nu veel eerder naar huis.
Lees verder onder de advertentie
Zo kunnen ouders én baby’s sneller genieten van hun vertrouwde omgeving. Want hoe lief de verloskundigen ook zijn, baby’s groeien nu eenmaal het beste thuis, bij papa en mama, omringd door liefde en knuffels.
Ziekenhuiszorg, maar dan thuis
Als je kindje te vroeg geboren is, moet het vaak langer in het ziekenhuis blijven. Verre van ideaal, zeker als je soms op en neer moet reizen of je baby in een ziekenhuis verder weg ligt door personeelstekort. Stressvol? Absoluut. Maar hier komt BabyThuis om de hoek kijken. Deze innovatieve app zorgt ervoor dat de zorg voor jullie baby’tje zich naar jullie eigen woonkamer verplaatst.
Hoe werkt het? Simpel: als je kleintje naar huis mag, voer je zelf de dagelijkse metingen uit, zoals gewicht, temperatuur en hoeveel je baby drinkt. Die gegevens vul je in de app in. De artsen en verpleegkundigen van het OLVG kijken op afstand mee en houden alles goed in de gaten. Uiteraard is er regelmatig telefonisch contact om alles door te spreken. Zo blijft je baby in goede handen, maar wel in jullie eigen cocon.
Voor wie is BabyThuis?
De app is niet voor alle situaties en condities van te vroeg geboren baby’s geschikt, maar voor veel gezinnen biedt het een uitkomst. Denk aan iets te vroeg geboren baby’s of baby’s met een laag geboortegewicht. Ook als je kindje geelzucht heeft en fototherapie nodig heeft, kan dat gewoon thuis. Zelfs baby’s die antibiotica krijgen, hoeven niet meer per se in het ziekenhuis te blijven. Wel blijven ze onder supervisie van een arts, dus je kan met al je zorgen meteen terecht. Hoe fijn is dat?
Lees verder onder de advertentie
Met BabyThuis zorgt het OLVG dus voor minder (langdurige) ziekenhuisopnames en minder stress voor ouders en de baby zelf. Én meer tijd samen als gezin. Win-win!
De zorg voor te vroeg geboren baby’s wordt steeds slimmer. Zo wordt er dankzij een flinke donatie van vijf miljoen euro gewerkt aan een innovatieve mat vol sensoren. Dit dunne matje gaat helpen om extreem premature baby’s – sommige wegen maar 500 gram – nóg beter te monitoren. Dit is vooral belangrijk omdat hun organen vaak nog onderontwikkeld zijn. Slimme technologie zoals deze maakt het mogelijk om de zorg steeds verder te verbeteren.
Lees verder onder de advertentie
Met oplossingen als BabyThuis en andere innovaties krijgt elk kindje de beste start, in een huiselijke omgeving vol warmte, liefde en de vertrouwde gezichten van papa en mama.
Als haar dochter model wil worden, denkt Malou een buitenkansje te hebben als een bekende van de tennisclub aanbiedt om voor een prikkie foto’s te maken. Maar wat aantreft in de ‘studio’ van ‘de fotograaf’ tart elke verwachting…
Drie leuke zonen, een huis aan de Loosdrechtse Plassen en allebei een goedlopende carrière: het leven van Kim Kötter en Jaap Reesema lijkt het perfecte plaatje. “Mensen zien alleen dat alles klopt, maar dat is omdat wij keihard werken.”
Het zou een magische vakantie op een Disney-cruiseschip op zee worden. Een cruise vol glitters, Mickey Mouse en zonsondergangen. Maar voor één gezin werd het een moment om nooit te vergeten. En niet om de reden die ze hadden gehoopt.
Ze had zo’n zin in haar welverdiende vakantie met haar gezin. Niet te ver weg, met de auto naar de camping in Frankrijk. Karlijn had alles tot in de puntjes voorbereid en iedereen was er klaar voor. De aankomst op hun vakantiebestemming verliep ietsje anders. Ze kregen ongewenst bezoek van een nest vliegende mieren.
Samen onder de dekens kruipen, de dag nabespreken en lekker dicht tegen elkaar aan in slaap vallen: jarenlang hét romantische ideaalbeeld van samenwonen. Maar uit recent onderzoek blijkt dat de realiteit voor veel stellen anders is. Sterker nog: apart slapen is helemaal geen taboe meer. En dat is misschien wel beter voor je nachtrust én […]