Unicorns op een kinderfeestje? Dierenbescherming pleit voor verbod

11.06.2024 08:00

Op je verjaardag knuffelen met een pony die eruitziet als een magische unicorn en samen op de foto gaan. Klinkt als een kinderdroom, toch? Nou, niet voor iedereen. De Dierenbescherming wil namelijk een verbod op dit soort sprookjesachtige feestjes.

Pony’s op kinderfeestjes

Een versierde shetlandpony met roze bloemen, vlechten met kleurige linten en regenboogschoentjes, het klinkt natuurlijk als een droom. En ja, er is vraag naar dit soort partijtjes. Ondernemers trekken met hun pony’s naar jarige kinderen om ze de dag van hun leven te geven. Maar is dat echt wat we willen voor de dieren?

“Zo’n kinderfeestje is best wel stressvol voor pony’s: schreeuwende kinderen, het vervoer naar de kinderfeestjes en op een onbekende plek aan een ketting vastzitten.”, zegt de Dierenbescherming. “Een paard kan zich niet uitspreken of die dit wel wil, signalen of een paard moe is zie je daarnaast snel over het hoofd.” De Dierenbescherming waarschuwt ook dat pony’s verkleed als eenhoorn of prinses kinderen kunnen laten denken dat dieren eigenlijk een soort speelgoed zijn.

Lees ook – Britt: ‘Wat is dat toch met die f*cking dure kinderfeestjes?’

Een unicorn bestaat niet

De Dierenbescherming wil nu dat er ook een einde komt aan deze ponyverjaardagen. Laat paarden gewoon paarden zijn, stelt de organisatie, en laat ze lekker in hun eigen omgeving blijven.

“Als een kind dan al de hele dag wacht op een ponyritje tijdens een feestje, moet je wel heel stevig in je schoenen staan om te zeggen: we doen het niet, het paard wil niet, het feestje gaat niet door. Wij zeggen dan ook: zoek een ander verdienmodel, laat het paard in zijn waarde en leer kinderen dat ze mooi zijn zoals ze zijn. Een unicorn bestaat niet.”

Bron: RTL Nieuws

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.