Realitycheck: baby uit de Teletubbies heeft nu zelf een baby

16.01.2024 13:56
teletubbies Bron: The Movie DB

Er zijn dagen waarop we onszelf wat ouder voelen dan op andere dagen. Wanneer we horen dat het 24 jaar geleden is dat Britney Oops I did it again uitbracht bijvoorbeeld. Of als blijkt dat de baby uit de Teletubbies inmiddels zelf een baby heeft gekregen.

We hebben het over het baby’tje in de zon, die altijd aan het begin en einde van iedere aflevering te zien was. Die baby is de Britse Jess Smith, nou ja baby, inmiddels is Smith dus een volwassen vrouw die zelf moeder is geworden van haar eerste kind. Op Instagram deelde Smith een foto waarop ze het handje van haar pasgeboren kind vasthoudt. “Een hele week met jou”, schrijft ze erbij.

Smith was van 1997 tot 2001 te zien als het zonnetje in het destijds immens populaire kinderprogramma. Daarna was ze nooit meer in programma’s te zien. De laatste jaren werkte ze bij een beveiligingsbedrijf. In de nieuwe versie van de Teletubbies die op Netflix te zien is, is Smith vervangen door andere baby’s. De makers kozen ervoor om verschillende baby’s met verschillende huidskleuren te kiezen, voor meer diversiteit. Waar overigens niet iedereen over te spreken was.

Gecast in het ziekenhuis

Smith zelf werd vlak in het ziekenhuis ‘gecast’, de producer had gevraagd om een guitige baby en dat werd uiteindelijk Smith. Al weet ze daar zelf niets meer van. “Tijdens de opnames lieten de producers mij voor een camera met daarnaast een spiegel zitten. Ik lachte dus gewoon met mezelf”, vertelde ze later in een interview.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.