Stint-documentaire ontroert: ‘Mijn hart huilt’

21.08.2023 12:54
vlinderziekte EB Beeld: Getty Images

Het is vijf jaar geleden dat het verschrikkelijke ongeluk met de Stint gebeurde in Oss. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven. In Vijf Jaar Na De Stint: Het Verhaal Van De Ouders gaat Humberto Tan in gesprek met de ouders en het slachtoffer dat het ongeluk – wonder boven wonder – overleeft.

Op 20 september 2018 gaat het gruwelijk mis in Oss. De Stint kwam op een spoorwegovergang terecht en werd aangereden door een trein. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven, een vijfde kind en een begeleidster raakten zwaargewond.

Emotioneel

Vijf jaar later zoekt Humberto de ouders op en dat zorgt voor emotionele televisie. Zo vertelt Maggy over de laatste tekening van haar zoon Kris. Hij was pas vier jaar oud toen hij overleed. Hij tekende een regenboog. “Met daaronder papa, mama en zijn zusje en zichzelf met zwart. Alsof hij iets heeft aangevoeld.”

Erwin en Wendy verliezen twee dochters bij het ongeluk. Dana is dan acht jaar, Liva vier. De zusjes worden hand in hand gelegd. Erwin: “Dat deed mij wel goed. We hebben twee kindjes verloren, maar ze zijn wel samen. We weten dat ze samen plezier maken waar ze nu zijn. Het feestje gaat daar verder, alleen moeten wij dat feestje missen.”

Trots

Ook hun dochter Indy zat in de elektrische bolderkar. Ze lag vijf dagen in coma, maar overleeft het ongeluk. Met een rollator en krukken heeft ze langzaam weer leren lopen. Pijn heeft ze nog iedere dag. Toch staat ze sterk en positief in het leven. “Door die tegenslagen ben ik denk ik wel sterker geworden.” Haar ouders zijn ontzettend trots op haar. Ze noemt Erwin haar ‘onze power lady’.

Reacties

Op X (voorheen Twitter) zijn de kijkers diep onder de indruk en geëmotioneerd door de documentaire.

Extra schrijnend

Het OM maakte afgelopen donderdag bekend de twee bedrijven verantwoordelijk voor de productie en verkoop van de Stint te vervolgen. De verdachten wisten van de diverse gebreken aan de elektrische bolderkar, maar overnamen onvoldoende actie. Met alle gevolgen van dien.

De hele documentaire terugkijken? Dat kan hier.