
Elise: ‘We zwaaiden blij naar papa in de zee, niet wetende wat zich echt afspeelde’
Wat begon als een onschuldige stranddag, veranderde onverwachts in een moment van pure paniek voor Elise en haar gezin toen haar vriend de zee in ging.
“Slapen is een eerste levensbehoefte, geen overbodige luxe”, weet slaapcoach Susanne Willekes, oprichtster van The Sleep Agency. Ze helpt ouders en gezinnen aan een betere nachtrust én dus ook een betere kwaliteit van leven. Want slaap is niet zo vanzelfsprekend als je zou denken. Dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek.
Uit het onderzoek blijkt dat 25 tot 50 procent van de kinderen tussen de 6 maanden en 12 jaar oud slecht slaapt. Tieners (12 tot 18 jaar) slapen zelfs nog slechter. Een verstoorde nachtrust kan flinke gevolgen hebben, ook op latere leeftijd. Zo kan langdurig slaapgebrek onder andere leiden tot overgewicht, depressies, achteruitgaan van cognitief functioneren en het heeft een negatief effect op schoolprestaties. Naar aanleiding van dit onderzoek ging GoStudent, dé bijles-aanbieder, in gesprek met Willekes. Samen bespraken ze het belang van slaap en hoe je je kind als ouder aan een betere nachtrust kunt helpen. Dat kan door deze handige tips te volgen:
Waarom een goede nachtrust dan zo belangrijk is? Tijdens het slapen herstellen je lichaam en geest. Dat herstel heb je nodig om goed te blijven functioneren. Een goede nachtrust heeft onder andere invloed op je humeur, veerkracht, geheugen, gewicht, motoriek en schoolprestaties. Kinderen maken ’s nachts een groeihormoon aan. Slecht slapen bij kinderen kan dus ook invloed hebben op hun groei. Kortom: tijd om die gebroken nachten van je kind voor eens en voor altijd aan te pakken! Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.