Lief Sint-Maarten initiatief: ouderen in verzorgingstehuizen staan te popelen om zingende kinderen

08.11.2023 12:07
leuke-liedjes-sint-maarten

Op 11 november is het weer zover: kinderen mogen met hun zelf geknutselde lampionnen langs de deuren voor Sint-Maarten. Dat is niet alleen een groot feest voor de kinderen, ook veel ouderen in verzorgingstehuizen kijken ernaar uit.

Verzorgingstehuizen vieren Sint-Maarten

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt: met je kind bij een verzorgingstehuis aanbellen op Sint-Maarten. Toch is het zo’n gek idee nog niet. Veel ouderen vinden het namelijk hartstikke gezellig! Op meerdere plekken in Nederland doen verzorgingstehuizen daarom aan de viering mee.

Lief initiatief

Josytha Hakvoort is een van de initiatiefnemers die kinderen en ouderen wil samenbrengen op Sint-Maarten. Ze vertelt aan de Leeuwarder Courant: “Bewoners van verzorgingstehuis Het Andere Wonen in Leeuwarden vertelden daar dat er vorig jaar helemaal geen kinderen langs waren gekomen voor Sint-Maarten. Hun woonplek wordt niet veel bezocht. Ze missen het zien van de kinderen.” Josytha gaat daarom flyeren in de buurt, zodat gezinnen op de hoogte zijn van het initiatief. Ook de bewoners van het verzorgingstehuis worden door haar op de hoogte gebracht. “Dan kunnen ze vast snoep binnenhalen.”

Verbinding tussen oud en jong

Voor de ouderen is het ontzettend leuk om samen met kinderen te zingen. “Veel ouderen weten al die liedjes van vroeger nog. Sint-Maarten zorgt voor een mooie verbinding tussen oud en jong.” Ook voor ouders die het best een toestand vinden om van deur naar deur te gaan, is het een fijn alternatief. Net als voor verlegen kinderen, die zingen bij vreemde mensen voor de deur best spannend vinden. In een grote groep zingen is toch een stuk minder eng.

Welke verzorgingstehuizen doen mee?

Leuk dat sommige verzorgingstehuizen kinderen welkom heten, maar hoe weet je als ouder welke verzorgingstehuizen hieraan meedoen? De app Nextdoor is hier een handig hulpmiddel voor! In deze app kunnen ouders zien waar hun kinderen welkom zijn met hun lampion. 

Tips nodig voor al dat snoepgoed na afloop? Je leest ze hier.

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >