Sesamstraat komt met eerste Filipijns-Amerikaanse Muppet

11.05.2023 12:46
kinderen tv kijken in de ochtend Beeld: Getty Images

Wie Tommie, Ieniemienie en Pino zegt, zegt Sesamstraat. De kans is groot dat jij vroeger – en jouw kind nu – de avonturen van de muppets hebt gevolgd. En wie denkt dat alles maar hetzelfde blijft, heeft het mis. De makers van de Amerikaanse Sesamstraat vonden het namelijk tijd voor iets nieuws en komen met de eerste Filippijnse muppet: TJ.

In een van de laatste afleveringen bespreken de muppets het woord van de dag: vertrouwen. TJ vertelt hoe hij heeft gewerkt aan het vergroten van zijn zelfvertrouwen terwijl hij Tagalog leerde, een van de belangrijkste talen die ze in de Filippijnen spreken. “Ik heb er alle vertrouwen in, want ik kan mijn lola altijd om hulp vragen als ik geen woord ken”, zegt hij, waarbij hij het Tagalog-woord voor grootmoeder gebruikt.

Geweldige kans

De Filipijns-Amerikaanse animator Bobby Pontillas maakte samen met poppenspeler Louis Mitchell de muppet TJ. Hij deelt op Instagram enkele concepten van de muppet en schrijft: ‘Ik had de geweldige kans om met de genieën van de Sesame Workshop te werken om een ​​Filipijnse muppet voor Sesamestreet te maken!’ Hij schrijft ook: ‘Maak kennis met TJ! Voor zijn uiterlijk heb ik hem gebaseerd op de kinderen van mijn levenslange vrienden, Max en Mateo, bedankt voor de inspiratie jongens.’

Identiteiten vieren

Sesamstraats directeur van talentbereik, inclusie en inhoudsontwikkeling – Rosemary Espina Palacios – plaatste ook een berichtje op Instagram over het debuut van TJ. Ze zegt dat zijn komst net op tijd is. In de maand mei worden namelijk de diverse identiteiten, geschiedenissen en ervaringen van alle Aziatische Amerikanen en Pacific Eilanden, zoals Hawaï en Samoa, gevierd. Rosemary voegt er nog aan toe dat ze het gevoel heeft dat het onderwerp vertrouwen kan helpen om ‘het stereotype model van minderheden te doorbreken’.

Bron: Scary Mommy

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.