Spijbelen voor mentale gezondheid, deze moeder deed het en gaat nu viral

30.01.2024 15:59
mentale gezondheid school spijbelen Bron: Unsplash

De druk die op kinderen ligt kan behoorlijk hoog zijn. Zeker wanneer kinderen eenmaal naar de middelbare school gaan, wordt er veel van ze verwacht. Deze moeder vond daarom dat haar dochter wel een snipperdagje had verdiend.

Vijf dagen in de week in de schoolbanken en een paar keer per jaar proefwerkweken, voor ons volwassenen klinkt de middelbare school misschien als een heerlijke tijd, maar voor pubers is dat wel anders. Naast de prestatiedruk die ze voelen, zitten ze namelijk ook in een hormonale achtbaan.

Mental health day

Onzekerheden, stress, lichamelijke veranderingen, het is allemaal niet niks. Dat vond ook moeder Chevonne die haar dochter een menthal health day gunde, oftewel een snipperdag. Ze nam haar dochter mee om te shoppen en postte daarover een video op TikTok. Ze schreef erbij: “Je kind een dag vrij geven van school omdat school stressvol is en hij of zij ook pauzes nodig heeft.” Die video ging al snel viral en Chevonne kreeg veel bijval van andere ouders.

“Het kan me niet schelen wat anderen ervan vinden, dit is een legitieme reden en mijn kind mag altijd aangeven dat hij een pauze nodig heeft, dan kan hij er absoluut een krijgen”, schreef een moeder. Een andere ouder voegde eraan toe: “Ik zou er alles aan doen om ervoor te zorgen dat mijn toekomstige kinderen geen slechte mentale gezondheid hebben, want ik weet hoe erg dat is.” Zelfs een leraar reageert onder de video en zegt: “Als invalleraar op een middelbare school die erg overweldigd raakt, vind ik dit geweldig!”

Wat vind jij, moet een snipperdag zo nu en dan kunnen? Praat erover mee op onze Facebookpagina.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.