Ouders laten kind (2) en baby achter tussen rugzakken om te gaan zwemmen

16.08.2022 09:10
zwembaden leukste

In België is gisteren een drama voorkomen toen een medewerker van binnenzwembad Plopsaqua een achtergelaten kindje en een baby vond tussen rugzakken. De kindjes dreigden bewusteloos te raken, maar konden gered worden. De ouders lagen te dobberen in het zwembad. 

Rond 19.00 uur zag een medewerker van het zwemparadijs iets bewegen tussen een stapel rugzakken. Als hij wat tassen aan de kant schuift vindt hij een baby van zes maanden en een kind van twee jaar oud. Het ziet er niet goed uit: ‘Ze reageerden niet en gaven geen enkele reactie’, vertelt Parkmanager Carmine Frisenda aan HLN. De hulpdiensten werden opgeroepen en na aankomst werd de politie gebeld voor kinderverwaarlozing.

Verontwaardigde ouders

Pas als de politie arriveert, zo’n 20 minuten na de vondst van de kindjes, komen de ouders terug van hun zwempartij. Die hadden zich al die tijd vermaakt bij de glijbanen en reageerden verontwaardigd op alle commotie. ‘Ze waren meer bezorgd om de kosten dan om het welzijn van hun kinderen. Het was een hele vreemde situatie’, aldus Frisenda. Omdat de toestand van de kinderen ter plekke niet verbeterde zijn ze per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie gaat de zaak verder onderzoeken. Hoe het nu met de kinderen gaat is niet bekend. Plopsaqua heeft besloten dat de ouders nooit meer welkom zijn bij het zwembad.

Bron: HLN.be

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.