Na een melding van overlast bracht de politie een bezoek aan een adres in Lelystad. De agenten treffen daar twee ouders en hun kindje van 7 maanden oud. Ze hebben ruzie met elkaar en laten weten dat ze allebei niet meer voor het kindje willen zorgen.
Lees verder onder de advertentie
Na een poging de boel te sussen en te bemiddelen geven beide ouders nog steeds aan dat ze niet meer voor hun kind willen zorgen. De twee agenten twijfelen geen seconde en nemen het kindje mee naar het politiebureau. Wijkagent Jurion Veenstra schrijft in een post op Instagram. ‘Met een flesje melk, een pak luiers en wel 10 collega’s met een bloedend hart hebben wij het kindje goed verzorgt in de paar uur dat het bij ons verbleef. Heel schrijnend!’
Lees verder onder de advertentie
Emotioneel
Eenmaal op het politiebureau wordt er direct contact opgenomen met Veilig Thuis, een advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Zij besluiten het kindje naar een voogd op een andere plek in het land te brengen. Volgens de agenten reageren vader en moeder emotioneel, maar gaan zij wel akkoord met de beslissing van Veilig Thuis.
Lees verder onder de advertentie
Reacties
De post van de wijkagent krijgt een hoop reacties. Een iemand reageert met: ‘Hier ben ik stil van . Wat hebben jullie een klote beroep. Hoop dat jullie ook worden opgevangen. Zoiets te moeten doen gaat je niet in je koude kleren zitten.hoop voor kindje dat ze verder een liefdevolle opvoeding krijgt en mensen die voor haar of hem gaan.’ Weer een ander schrijft: ‘Geen worden voor dit… maar bewijst wel weer wat de politie voor werk doet dit.’
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…