Oppassen: speelgoed van Temu risico voor kinderen (verstikkingsgevaar en snijden)

20.02.2024 17:53
Beeld: Getty Images

Scoor jij ook graag speelgoed voor een prikkie via Temu? Dat kan gevaarlijk zijn, zo stelt Toy Industries of Europe (TIE).

Deze conclusie trekt TIE, de brancheorganisatie voor de Europese speelgoedindustrie, na het doen van een steekproef. Van de negentien bij Temu bestelde speelgoedproducten voldeed er slechts één aan de Europese eisen voor veiligheid.

Gevaar

Zo zouden er risico’s zijn, waaronder het gevaar dat kinderen zich kunnen verwonden door snijden, zichzelf kunnen verstrikken, of kunnen stikken in bepaalde producten. Denk aan een babyrammelaar met belletjes die scherpe randen heeft en veel te kleine onderdelen voor de leeftijd waardoor de baby kan stikken.

In 2020 voerde de brancheorganisatie voor de Europese speelgoedindustrie ook al een steekproef uit met ‘even zorgwekkende resultaten’.

Temu heeft ook gereageerd en laat weten dat alle schadelijke producten inmiddels uit het Europese assortiment gehaald. Ook zegt de koopjesketen er alles aan te doen dat de fabrikanten de Europese eisen naleven bij de productie van het speelgoed.

Bron: RTL Nieuws