Een nieuw wetsvoorstel dat vandaag naar buiten kwam moet het voor grootouders juridisch makkelijker maken om een omgangsregeling met hun kleinkind aan te vragen, als het contact buiten hun wens om is verbroken.
Lees verder onder de advertentie
Uit onderzoek blijkt dat de drempel voor grootouders op dit moment hoog is om een omgangsregeling aan te vragen. Op dit moment is er geen specifieke regeling, waardoor opa’s en oma’s vaak niet als betrokken partij worden gezien.
Lees verder onder de advertentie
Schadelijk
“Het kan voor zowel kleinkinderen als grootouders verdrietig en schadelijk zijn als het contact buiten hun wil om wordt verbroken. Daarom is het belangrijk dat de wet de mogelijkheid biedt aan kleinkind en grootouder om de rechter te verzoeken een omgangsregeling vast te stellen.”, vertelt minister Weerwind (Rechtsbescherming) in het voorstel.
Er komt geen overgangsregeling en de invoeringstermijn van het wetsvoorstel zal minimaal drie maanden zijn. De wetswijziging zal dan ingaan per 1 januari of 1 juli.
Lees verder onder de advertentie
Gemakkelijker
Door in het Burgerlijk Wetboek op te nemen dat ook een grootouder ‘wordt vermoed in een nauwe persoonlijke betrekking tot het kind te staan’, kan een omgangsregeling sneller in behandeling genomen worden. Zo wordt de stap om naar de rechter te gaan voor de grootouders dus gemakkelijker.
Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:*Goedkoper dan in de winkel*Lees elke maand als eerst Kek Mama*Gratis verzondenAbonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.