Monica Geuze verbaasd over ‘absurd’ cadeau aan haar 5-jarige dochter

03.08.2023 20:20
monica geuze

Zara-Lizzy, de dochter van Monica Geuze (28) en Lars Veldwijk (31) is net vijf geworden. Tijd voor ome Matthijs (de broer van Monica) om uit te pakken met een, volgens Monica, nogal ‘out of the box’ cadeau. 

“Weet je wat hij haar heeft gegeven?”, vertelt Monica aan Kaj in de podcast Geuze & Gorgels. “Ze is vijf geworden, verzin eens een absurd cadeau voor een kind van vijf.” Kaj somt nogal wat belachelijke cadeaus op. Het is alleen geen telefoon, laptop of iPad. “Een weekendje Parijs. Dat geef je toch niet aan je vijfjarige nichtje?”, lacht Monica.

De gedachte achter het cadeau vindt ze ‘wel superlief’. Zeker als je bedenkt dat broer Matthijs vijf jaar in Parijs heeft gewoond en gewoon graag zijn nichtje wil laten zien waar hij heeft gewoond. “ Ik vind dat heel cute, maar zo’n kind van vijf kan dat natuurlijk geen hol bommen.”

Lees ook: Monica Geuze over schuldgevoel tegenover dochter door werk in buitenland: ‘Hele vlucht janken’

How to make this about me 

Ze vindt het eerder een gevalletje ‘how to make this about me’. “Er stond ook in die kaart: ‘Hoi Zara-Lizzy, gefeliciteerd met je verjaardag. Omdat ik vijf jaar in Parijs heb gewoond, wil ik je graag laten zien waar ik heb gewoond. Nou, gefeliciteerd.” Als ze haar broer confronteert met het absurde cadeau, blijkt dat Matthijs er ook nog niet zo goed over na heeft gedacht over het tripje met de vijfjarige. 

“Dus ik zei: wanneer ga je dan weg? En hoe ga je dat dan doen?” Ze vertelt hoe haar broer een tripje met de Thalys had verzonnen, hoe ze op één dag heen en weer gaan. Monica reageert daar vervolgens nog verbaasder op: “Je wil ook nog op dezelfde dag heen en teruggaan?!”

Bijzondere cadeautjes en uitjes

Het blijkt wel dat Matthijs vaker bijzondere cadeautjes en uitjes heeft voor zijn nichtje. “Toen we nog in Vinkeveen woonden ging hij met haar wandelen, dan kreeg ik ineens foto’s en zaten ze samen in de kerk. Dan was hij gewoon een kerk binnengelopen met haar en gingen ze samen een dienst meemaken met haar.”