Monica Geuze over schuldgevoel tegenover dochter door werk in buitenland: ‘Hele vlucht janken’

28.06.2023 15:30
monica geuze

Naar het buitenland gaan voor een leuke klus gaat bij presentatrice Monica Geuze niet zonder tranen. Het betekent namelijk dat ze dochtertje Zara-Lizzy (4) moet achterlaten, en dat blijft lastig. “Hoe sterker je band, hoe moeilijker ik het vind om weg te gaan.”

Ze vertelt erover in de podcast V4der van Pepijn Lanen, die Monica naar haar ervaring met momguilt vraagt. “Ik moet vaak in het buitenland werken, en los daarvan werk ik ook gewoon best veel,” vertelt ze. “Ik vind het moeilijk omdat haar vader in het buitenland werkt. Als ik dan ook nog ga, is het niet dat haar vader er nog is.” Het is een dubbel gevoel. “Ik vind mijn werk ook héél erg leuk en ik geniet daarvan. Alleen ik voel me dan wel altijd heel schuldig tegenover haar.”

Lees ook: Monica Geuze deelt foto met dochter en ex: ‘Dankbaar dat ouderschap ook los van én met elkaar kan bestaan’

Hoe hechter, hoe moeilijker

Als Monica in het buitenland werkt, is Zara-Lizzy in goede handen bij Monica’s ouders of de oppas. “Ik heb echt een fantastische oppas, die een waanzinnige klik heeft met Zara-Lizzy. Ik heb nooit het idee van: oeh, gaat het wel goed? Ik vertrouw de mensen die met haar zijn.” De presentatrice merkt dat ze het steeds lastiger vindt om voor langere tijd van huis te gaan. “Hoe ouder je kind wordt, hoe meer tijd je samen doorbrengt, hoe sterker je band wordt en hoe moeilijker ik het vind om weg te gaan. Het wordt steeds erger, want je wordt steeds hechter.” En dat afscheid gaat niet zonder de nodige tranen. “In het vliegtuig is het altijd de hele vlucht janken. Aan iedereen die naast me laat ik foto’s zien van hoe ze eruitzag als baby. Ik ben echt vreselijk.”

Luister de volledige aflevering van V4der hieronder.

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.