Mogen de scholen weer open? Het kabinet besluit vandaag

03.01.2022 11:12
basisschool-amsterdam-dicht-tekort-leraren

Mogen de scholen op 10 januari weer open of blijven ze dicht om de verspreiding van de omikronvariant tegen te gaan? Daarover besluit het demissionaire kabinet maandag. 

Maandag komt het Outbreak Management Team (OMT) bijeen om een advies op te stellen voor het kabinet. ’s Middags hakt het kabinet de knoop door voor het gehele onderwijs: van basisscholen tot aan de universiteiten.

Belangen van kinderen

De afgelopen dagen was er veel kritiek door de gedwongen schoolsluiting. Zo deden Unicef en 59 andere organisaties donderdag een oproep aan het kabinet om de scholen na de kerstvakantie direct weer te openen. “Minderjarigen worden verantwoordelijk gemaakt voor de gezondheid van volwassenen, maar de belangen van kinderen zelf worden vergeten”, aldus de organisaties.

 

Lees ook
‘Dat ik tijdens een volledige lockdown zou bevallen had ik nooit verwacht’ >

 

Toch open

Freddy Weima, voorzitter van de PO-Raad (koepelorganisatie voor basisscholen), noemt het nog langer sluiten van de scholen schadelijk voor kinderen. “De effecten van de eerste en tweede lockdown tikken nog door.” Tientallen Amsterdamse basisscholen willen om deze reden dan ook niet wachten op de uitkomst van het kabinet en gaan, wat er ook wordt besloten, toch gewoon open op 10 januari.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >