Bizar verhaal: moeder bevalt van tweeling van twee verschillende vaders

08.09.2022 10:03
een tweeling leuk verdomd zwaar Beeld: Getty Images

Een merkwaardig verhaal uit Brazilië: daar is een 19-jarige vrouw ruim een jaar geleden bevallen van een tweeling, die allebei een andere vader hebben. Een uiterst zeldzame gebeurtenis, zo meldt haar arts.

Na de geboorte van haar tweeling bleef de vrouw twijfelen over wie de vader van de kinderen was, waarop ze besloot een DNA-test te doen. Wat bleek? De man waarvan ze vermoedde dat hij de vader was, had alleen met één baby een DNA-match.

Twee keer bevrucht

We horen je denken: hoe kán dat? In medische termen wordt deze situatie ‘heteropaternale superfecundatie’ genoemd. Als bij een maandelijkse ovulatie niet één, maar minimaal twee eicellen vrijkomen, en deze snel na elkaar bevrucht worden, kan een vrouw zwanger raken van twee verschillende mannen. De baby’s ontwikkelen zich samen, maar hebben wel een eigen placenta.

Uiterst zeldzaam

Toen de vrouw zich herinnerde dat ze op één dag niet alleen seks had gehad met de eerste vader, maar ook met een andere man, liet ze ook hem een DNA-test doen. En hij bleek te matchen met de andere baby. “Dit is uiterst zeldzaam en gebeurt slechts één op een miljoen keer”, legt haar arts Túlio Jorge Franco uit. “Ik had nooit gedacht dat ik dit in mijn leven zou meemaken.”

Lees ook: Rebecca werd zwanger terwijl ze al zwanger was

Compleet verrast

Aan een Braziliaanse site laat de vrouw weten dat het als een complete verrassing kwam dat haar baby’s een andere vader hebben. “Ik wist niet dat dit bestond. De jongens lijken wel erg op elkaar”, vertelt ze. Inmiddels heeft een van de twee vaders de tweeling erkend. “Hij zorgt voor hen allebei en geeft mij alle hulp die ik nodig heb”, aldus de vrouw.

Bron: RTL Nieuws

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.