Déze liedjes draaide Kimberley Klaver tijdens haar bevalling: ‘Zo ontzettend mooi’

26.04.2022 09:24
kimberley klaver Bron: Instagram

Sommigen moeten er niet aan denken: muziek tijdens de bevalling. Kimberley Klaver (35) wel hoor. De presentatrice en actrice had zelfs een heuse afspeellijst samengesteld.

Kimberley deelt een foto van het moment waarop baby Dani op haar borst werd gelegd. Precies op dat moment begon – hoe toepasselijk – het nummer At Last van Etta James. “Zo ontzettend mooi was dat.”

Afspeellijst samengesteld

Waar andere moeders juist ‘in stilte’ willen persen, koos Kimberley haar favoriete muziek uit. “Het doet wat met mijn mood. Het kan mij opliften, emoties losmaken, in extase brengen.” De Kek Mama-columnist stelde daarom een heuse afspeellijst samen. “Een voor de beginfase (feelgood, uplifting, voor de power en energie) en een voor de laatste fase (rustig, meer Spacy, zachte liedjes, mooie woorden).”

Lees ook: Kimberley Klaver over haar bevalplan: ‘Ik wil dansen en mediteren, zonder pijnbestrijding’

Kracht geven

En daar had Kimberley, die eerder al schreef over haar bevalplan, een heel goede reden voor. “Door dingen te doen en ervaren waar je blij van wordt, wordt het hormoon oxytocine aangemaakt. En dit hormoon helpt enorm bij een bevalling (maar echt in alle opzichten)”, gaat ze verder. “Denk serieus dat het dansen en luisteren naar mooie nummers mij mede de kracht heeft gegeven dit op deze manier te doen.”

Oh, en wie benieuwd is welke liedjes de lijst zoal gehaald hebben? Komen ze:

  • Coldplay -Yellow
  • George Michael – Jesus to A child.
  • Etta James-  At Last
  • Beegees – Staying Alive
  • Dusty Springfield – Spooky (remix Quinten!)
  • Beatles – here comes the sun
  • Donna Summer – I feel love

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kimberley Klaver (@kimberleyklaver)