Dit kan je leren van de familie Cudogham uit Een Huis Vol

04.01.2024 15:02
familie cudogham Bron: KRO-NCRV Fotograaf: Stijn Ghijsen

Voor fans van het programma Een Huis Vol, is het weer smullen geblazen, want sinds deze week geniet je weer van en nieuw seizoen van dit altijd populaire programma. Dit jaar kun je lekker meeloeren met de avonturen van de families Cudogham, Blom en Wildeman.

De negen leden van de familie Cudogham zijn inmiddels vertrouwde gezichten. Het Amsterdamse gezin, dat met zijn allen op zo’n 100 vierkante meter leeft, straalt vooral liefde en warmte uit. Hoewel het echt niet altijd peis en vree is in huize Cudogham (zo ging het stel korte tijd uit elkaar) zijn er toch een paar dingen die je van ze kunt leren.

Wat je kunt leren van de familie Cudogham uit Een Huis Vol

Want eerlijk is eerlijk we zouden allemaal stiekem wel onderdeel willen zijn van dit gezin.

Relax als Iven

Er zijn weinig mensen zó relaxed als Iven Cudogham. Met zijn petjes achterover op zijn hoofd en eeuwige glimlach op zijn gezicht kan niets Iven van zijn stuk brengen. De vader van zeven draait zijn hand nergens voor om. Of het nu gaat om de dreads van Seven en Oos, of de kinderen rondsjezen in een bakfiets, Iven is de rust zelve. Behalve dan in de supermarkt, dan blijkt dat een hongerige Iven, tóch een beetje grumpy kan zijn.

Eten verbindt

Er zijn weinig afleveringen waarin we de familie Cudogham niet zien eten. Samen eten lijkt de lijm tussen deze gezinsleden. Borrelplankjes, taart of diner, de tafel is nooit leeg. Wel allemaal homemade en biologisch natuurlijk, zoals het een hip Amsterdams gezin betaamt.

Praat als Cynthia

Dat Cynthia dit seizoen haar opleiding tot kindercoach afrond vinden wij niet zo gek, praten kan ze namelijk als geen ander. Cynthia is heel open naar haar kinderen toe, of het nu gaat om een miskraam of over de dood van haar vader, ze deelt haar emoties met haar gezin en leert ze hoe je hierover praat. Daar kan vrijwel iedereen iets van leren.

Ruimte is relatief

Met zeven kinderen wonen op 100 vierkante meter, de meesten moeten er niet aan denken, maar bij de Cudoghams lijkt het een eitje. Ze zijn een meester in creatief omgaan met de ruimte. Zo bouwden ze voor alle kinderen kleine kamertje en, hebben ze in de woonkamer een podium met opbergruimte. Dus als jij nu in je eengezinswoning in een Vinex-wijk moeite hebt met het dichtkrijgen van je kasten en denkt dat je meer ruimte nodig hebt, denk dan even aan de Cudoghams.

Niks mis met tweedehands

De Cudogham-kids lopen er altijd fashionable bij. Wie een beetje oplet ziet dat de kids vaak in (dure) duurzame kinderkledingmerken lopen. Toch smijten de Cudoghams het geld zeker niet over de balk, want de jongere kinderen krijgen regelmatig de preloved items van de oudere kinderen. Of het nu een fiets is of kleding, alles krijgt een tweede leven. Lekker duurzaam én goedkoop.

Alles is liefde

Als er iets is wat er van de familie Cudogham afstraalt dan is het wel liefde. Natuurlijk zien we de kinderen regelmatig bekvechten, over wie er bij wie in bed mag slapen bijvoorbeeld, maar dat ze van elkaar houden is overduidelijk en dat is natuurlijk het aller belangrijkste.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.