Leonie ter Braak biecht op dat ze haar zoons laat spijbelen

14.12.2023 13:20
Leonie ter Braak biecht op dat ze haar zoons laat spijbelen

Woensdagavond was Leonie ter Braak te gast in de talkshow Renze. Daar biechtte ze iets op… maar daar had ze al snel spijt van!

Leonie ter Braak doet bekentenis

De avond ervoor had Leonie een première, namelijk van de film De Tatta’s 2, waar ze een rol in speelt. Haar zoons James (10) en Valentijn (7) waren mee. Het werd een latertje, waardoor de jongens woensdagochtend niet bepaald fris en fruitig waren voor een nieuwe schooldag. Leonie besloot ze ziek te melden en biechtte dat die avond onhandig op aan de talkshowtafel.

Ziek gemeld

“Ik ben een beetje gaar, ik lag pas om 2 uur in bed, en mijn jongetjes ook”, zei Leonie tegen Renze. “Ze waren ziek, als school kijkt. Ik heb ze laten liggen en ziek gemeld.” Leonie schrok van haar eigen biecht: “Sorry, waarom zeg ik dat ook meteen?”

Ongeoorloofd schoolverzuim

Leonie zal niet de eerste ouder zijn die haar kind een keertje thuis houdt terwijl het niet ziek is. Maar hoe erg is dat eigenlijk? Officieel valt dit onder ongeoorloofd schoolverzuim. Als je dit als ouder te vaak laat gebeuren, kun je best in de problemen komen. “Scholen en instellingen moeten verplicht het ongeoorloofde verzuim melden bij de leerplichtambtenaar, via het verzuimloket van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). De schoolleiding moet het melden als een leerling 4 lesweken na elkaar in totaal 16 uren les- of praktijktijd afwezig was”, valt daarover te lezen op de website van Rijksoverheid. Ouders kunnen zelfs een boete krijgen als ze verwijtbaar zijn: “Verwijtbaarheid is als de ouders niets of niet genoeg doen om het verzuim te stoppen. Bij verwijtbaarheid zijn de ouders of verzorgers wettelijk strafbaar.” Zo’n vaart zal het bij Leonie natuurlijk niet lopen na een enkele spijbelactie! Als we onderstaande foto’s mogen geloven, hebben zij en haar zoontjes een waanzinnige avond gehad.

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >