Bewezen: knappe ouders krijgen vaker een dochter

14.11.2023 16:00
knappe ouders dochter Beeld: Getty Images

Ben jij gezegend met een leuke dochter? Of heb je zelfs meerdere meiden? Dan zegt dat veel goeds over jouw uiterlijk en dat van je partner.

Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat mensen met een knap uiterlijk vaker dochters krijgen dan mensen die als minder knap worden gezien.

Knappe ouders krijgen dochters

Wetenschappers van de London School of Economics voerden dit onderzoek uit. Ze gingen als volgt te werk: ze namen 17.000 Britten die geboren zijn in het jaar 1958 onder de loep. Ja, dat lees je goed, dat zijn er nogal wat! Ze kregen wel wat hulp van een stel leraren. Ze vroegen namelijk aan leraren om de kinderen toen ze 7 jaar waren te beoordelen op hun uiterlijk. Op hun 11e deden ze dat opnieuw. De onderzoekers vroegen de deelnemers jaren later, toen ze de leeftijd van 45 jaar hadden aangetikt, wat het geslacht van hun kinderen is.

Lees hier alles over jouw geluk en de happy toekomst van je kinderen in Happy Mom, de tweede druk is nét uit en de eerste druk helemaal uitverkocht

Evolutie

Wat bleek? Wie knap was als kind had in de meeste gevallen één of meerdere dochters. Volgens de wetenschappers heeft het alles te maken met de evolutie. Zo zouden het in de geschiedenis van de mensheid vooral de vrouwen zijn die voordeel hebben van een knap uiterlijk. Andere onderzoeken bevestigen dit. Zo werd er al eens eerder aangetoond dat moeders hun schoonheid vooral aan hun dochters doorgeven.

Het welbekende korreltje zout

Kleine disclaimer: iemand knap vinden is natuurlijk ontzettend persoonlijk. Wie bepaalt er wie knap is en wie niet? Zeker het uiterlijk van kinderen beoordelen is niet heel fraai. Dus, heb je zoons: trek het je vooral niet aan. En heb je dochters: steek ‘m lekker in je zak!

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >