Een baby met een aangeboren hartafwijking krijgen, brengt enorm veel zorgen met zich mee. Gelukkig is er in Nederland al goede zorg voor kinderen met hartproblemen en die zorg wordt nu nóg beter. Verschillende ziekenhuizen bundelen namelijk hun krachten voor kinderen met hartafwijkingen en hun ouders.
Lees verder onder de advertentie
De umc’s in Amsterdam, Groningen, Leiden en Utrecht gaan samenwerken om de zorg voor deze kinderen naar een hoger niveau te tillen. Ook andere ziekenhuizen in Nederland slaan de handen ineen. Zo doen Rotterdam en Nijmegen samen mee en het Maastricht UMC+ werkt samen met ziekenhuizen in Leuven en Aken. Dit hebben de umc’s samen met het ministerie van Volksgezondheid gezamenlijk afgesproken, meldt het UMC Utrecht.
Lees verder onder de advertentie
Nog betere zorg voor kinderen met een hartafwijking
Voor ouders betekent dit dat de zorg voor hun kind met een aangeboren hartafwijking nóg beter wordt. Dankzij de samenwerking tussen de verschillende ziekenhuizen krijgen kinderen nu en in de toekomst zorg van topkwaliteit. Artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals kunnen hierdoor makkelijker overleggen, samenwerken en tot een gericht behandelplan komen.
Lees verder onder de advertentie
Een groot voordeel van de samenwerking tussen Amsterdam, Groningen, Leiden en Utrecht is dat de umc’s er zo voor kunnen zorgen dat een ziek kind zo dicht mogelijk bij huis geholpen kan worden. De zorg wordt zo om het kind heen georganiseerd, zodat alles soepel verloopt.
Zorgverleners van de verschillende umc’s gaan als een team samenwerken, onder andere via een landelijk multidisciplinair overleg. Alle umc’s blijven overigens ook acute, levensreddende hartzorg bieden aan kinderen en mensen die dat nodig hebben.
Lees verder onder de advertentie
Levenslange hartzorg voor kinderen en hun ouders
Naast de medische zorg blijven alle umc’s zich ook inzetten voor de levenslange hartzorg en bieden ze psychosociale en maatschappelijke ondersteuning voor kinderen en hun gezinnen. Zo staan ouders er nooit alleen voor en krijgt het kind de beste zorg die er in Nederland is.
Lees verder onder de advertentie
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Charlotte Kroon (32), leerde haar man Barry van de Voorde (38) vier jaar geleden tijdens een excursie op Jamaica kennen, waar beiden toevallig met hun ouders waren. Ze hebben twee kinderen: Quinten (2) en Jailey (1).
Schoonmoeders… Do we need to say more? De één is dol op haar schoonmoeder, de ander niet bepaald. Stephanie heeft een haat-liefdeverhouding met haar schoonmoeder. Al komt dat voornamelijk door haar drankprobleem.
Het was zaterdagmiddag en ik zat bij de kapper. Ik had ze gevraagd om alleen de dode puntjes te knippen, en om een of andere reden was nu mijn halve kapsel verdwenen. Blijkbaar had ik dode puntjes van ruim dertig centimeter. Dit gebeurde me nou altijd.
Dat de band tussen moeder en zoon uniek is, is geen geheim. Er zijn moeders die niet alleen alle voetbalwedstrijden uit hun hoofd kennen, maar ook aanvoelen wanneer zoonlief met liefdesverdriet rondloopt. En dat is gelinkt aan deze sterrenbeelden.
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
Kiara besloot uit te pakken voor haar gender reveal. Het was perfect. Toen ook nog bleek dat ze na een zoon, zwanger was van een dochter, kon ze haar geluk niet op. Maar een paar weken later kreeg ze bij de 20-wekenecho heel ander nieuws.