Kind Tanja Jess en Charly Luske als vrouw door het leven: ‘Sta 100 procent achter haar’

30.05.2022 13:40
zoon wil meisje zijn transgender Dwyane Wade Beeld: Shutterstock

Het 19-jarige kind van Tanja Jess en Charly Luske gaat al enige tijd als vrouw door het leven. ‘Ze draagt nu de naam Alice’, vertelt Tanja.

Dat maakte het stel onlangs bekend in weekblad Story.

Dochter Alice

“Ik wil haar organisch haar weg laten vinden. Het is een proces waarin ze kleine stapjes maakt. Veel willen we daar nu niet over uitweiden”, aldus Tanja Jess. In het tv-programma Amazing Grace brengt Charly Luske zondagavond een ode aan zijn dochter door het nummer This Is Me uit de film The Greatest Showman te zingen. Met zangeres Berget Lewis praat hij openhartig over de situatie. “Mijn oudste zoon is dus een trans meisje, Alice heet ze. Zij is er klaar voor om dat naar buiten te brengen, iedereen mag dat weten”, aldus de zanger.

Lees ook: Zoon wordt dochter: ‘Haar jongensnaam krijg ik niet meer over mijn lippen’

Het is altijd oké

Charly doet er alles aan om zijn dochter te steunen. “Ik ben daar heel supportive in en ik doe wat ik kan als vader, die van sommige dingen natuurlijk niks begrijpt. Maar goed, ik doe mijn best”, vertelt hij. De zanger draagt het nummer This Is Me op aan Alice. “Om haar te laten zien dat ik dat dus support”, gaat hij verder. “Ik hoop dat zij voelt dat ik honderd procent achter haar sta. Dat het mij helemaal niets uitmaakt wat ze vindt, wat ze wil, wat ze doet. Dat het altijd oké is.” Na de uitzending stromen de liefdevolle reacties binnen. “Mensen onderschatten hoeveel dit betekent voor haar en ook zeker voor ons als ouders”, schrijft Charly op Instagram. “Iedereen wil uiteindelijk hetzelfde. Liefde en jezelf kunnen zijn.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charly Luske (@charlyluske)

Dochter Alice

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @alicejessofficial

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.