Kaj Gorgels: ‘De bevalling duurde bijna veertig uur’

02.11.2023 14:38
Beeld: Instagram

Eerder deze week deelde Jessie Jazz Vuijk haar eerste ervaringen als moeder. Nu doet haar partner Kaj Gorgels een boekje open over de eerste weken met de kleine en de bevalling in de podcast Geuze & Gorgels.

Op 11 oktober werd de kleine Xavi geboren en sinds een dag of twee is de kersverse papa naar eigen zeggen ‘eindelijk een beetje geland’. De bevalling was pittig en duurde bijna veertig uur. “Het allerbelangrijkste is dat het kindje kerngezond ter aarde is gekomen. Een beetje met een omweg, maar hij is er gewoon. De eerste dagen ben je gewoon volledig overgenomen door een soort automatische piloot.”

“Het allerbelangrijkste is dat het kindje kerngezond ter aarde is gekomen. Een beetje met een omweg, maar hij is er gewoon”

Nieuwe realiteit

Kaj moest behoorlijk wennen aan zijn nieuwe rol. “Dit is gewoon nu de nieuwe realiteit. En het is echt allemaal ongelofelijk irritant om te herhalen, want je hebt jarenlang het mensen horen zeggen, maar het is zo raar hoe je zoveel van iets kan houden wat er gewoon twee weken geleden nog niet was.”

De nachten zijn behoorlijk pittig. “Op een gegeven moment zei ik tegen Jes: ‘Ga nou maar beginnen met kolven, want dan kan ik hem af en toe een flesje geven en dan kan jij misschien doorslapen’. Dus ik probeer heel rustig, zonder haar wakker te maken, hem een flesje te geven ’s nachts.”

Geen fuck

Maar Xavi heeft andere plannen en laat in de armen van zijn vader een behoorlijk natte scheet. “Hij schijt serieus mijn halve arm onder. Hij had een luier aan en het kwam er allemaal naast. Mijn hele kussen zit onder. En dan sta je ’s nachts om drie uur met poep op je arm en een kind in je arm, met Jes helemaal kapot en verrot, ik zulke wallen onder mijn ogen… mijn hele bed moet ik ’s nachts verschonen en het boeit je eigenlijk geen reet. ” Hij vervolgt: “Je kijkt hem aan en je denkt: ah, je hebt in m’n gezicht gepoept, wat lief! Het boeit je allemaal geen fuck.”

“Je kijkt hem aan en je denkt: ah, je hebt in m’n gezicht gepoept, wat lief!”

Ondertussen heeft Jessie dé manier gevonden het mannetje dan toch stil te krijgen: de muziek Céline Dion! Het model deelt deze life hack op haar Instagram Stories.