Jan Dulles en Caroline Mol staan stil bij de sterfdag van hun dochtertje: ‘Ontzettend oneerlijk’

19.12.2023 10:07
Caroline Mol

Het is vandaag precies drie jaar geleden dat Donna-Maria, het dochtertje van Jan Dulles en Caroline Mol, onverwachts overleed. Ze werd maar drie maanden oud. Jan en Caroline staan op Instagram stil bij haar sterfdag.

Donna overleed aan complicaties die voortkwamen uit een scheurtje in haar middenrif. Jan had zijn dochtertje in zijn armen toen ze stierf.

Sterfdag dochtertje Jan Dulles en Caroline Mol

“Vandaag is het alweer 3 jaar geleden: de ergste dag van ons leven”, schrijft Jan op Instagram. “Dat de tijd steeds sneller lijkt te gaan en het jaar veel te gauw voorbij is, is iets dat sowieso steeds rottiger voelt naar mate je ouder wordt. Maar als je iemand verloren hebt, gaat het ronduit pijn doen.” Hij schrijft over het schuldgevoel waar iedereen die rouwt mee kampt: “Het voelt dan soms alsof je diegene hebt achtergelaten in de tijd. Je voelt je een soort van schuldig omdat jouw wereld verder gaat. Een gevoel alsof de tijd je steeds verder bij elkaar vandaan trekt. Sommige mensen krijgen vanwege dit schuldgevoel hun leven niet meer op de rit.”

Die moeilijke kerstperiode

Hij wil alle mensen voor wie dit geldt een hart onder de riem steken, want de kerstperiode is voor velen de moeilijkste periode van het jaar, schrijft Jan. “Ik zou ze het liefst op een avond allemaal bij elkaar willen halen om het eens samen over dit gevoel te hebben. Niet om dingen op te lossen maar om samen boos te zijn op het lot, op God of wie of wat die klok zo snel laat draaien en onze verloren zielen als sterren van ons af lijkt te bewegen.” Hij geeft een mooi advies mee: “Tegen iedereen die dit leest zou ik willen zeggen: als je iemand kent die met zo’n verdriet te kampen heeft… stuur diegene een berichtje deze maand en zeg alleen maar dat je aan ze denkt. Neem maar van mij aan dat het werkt.”

Gedicht van Caroline

Ook Caroline staat stil bij deze verdrietige dag. In een mooi gedicht richt ze zich tot haar dochtertje: “Liefste Donna-Maria, ik hou van jou, voor de rest van mijn leven, en het is zo ontzettend oneerlijk, dat ik je al mijn liefde niet in het echt kan geven. Geen kusjes en knuffels, geen gekietel en gelach, geen slapend kindje in mijn armen waar ik van genieten mag. Ik mis niet alleen jou heel erg, maar ook de toekomst, die ik nooit samen met jou kreeg.”

Samen in therapie

In 2021 sprak Kek Mama met Caroline over de verschrikkelijke avond waarop het misging en de periode erna. “Een kind verliezen is niet normaal, daar móét je hulp bij zoeken. Jan is geen prater, maar in therapie praat hij gelukkig wel. Het is bijzonder dat we dit samen doen. We beleven het allebei anders, hebben allebei ons eigen proces, maar vinden elkaar in onze liefde”, vertelde ze openhartig. Lees het hele interview hier.

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief