Igone de Jongh: ‘Ik heb te lang hoop gehad en gedacht liefde overwint alles’

31.10.2023 12:05
Bron: Instagram

De wereld van Igone de Jongh stort in als blijkt dat haar ex-man Thijs Römer er meerdere affaires op na hield en werd veroordeeld voor online misbruik. In het &C Winterboek vertelt ze haar verhaal.

Niet alleen haar relatie klapt, ook haar samengestelde gezin met zoon Hugo en bonusdochter Sammie (de dochter van Thijs en Katja Schuurman). Igone is gebroken, maar blijft op aanraden van haar omgeving lange tijd stil. Een maand na de rechtszaak reageert ze dan toch op haar Instagram Stories. “Ik had het uitgebreid met Hugo en Sammie besproken (met wie ze nog goed contact heeft, red.) en ik merkte dat ik niet meer vanuit mijn allereerste emotie reageer­de. Ik had genoeg afstand om te zeggen wat ik écht voelde.”

Lees ook – Igone ziet dochter van ex Thijs als eigen kind: ‘Zien elkaar nog regelmatig’ >

Igone hoorde – zelfs tot een paar maanden geleden nog – de verhalen over Thijs’ ontrouw “Na deze feiten gehoord te hebben, voelde ik mijn hele lijf op slot gaan. Je denkt eerst nog lang: oh jezus nee, het zal toch niet? Het bleek helaas allemaal waar.” Het vreemdgaan alleen had Igone ‘misschien’ nog kunnen vergeven, de rechtszaak en alles wat daar gebeurde allesbehalve. “Dat staat zó ver van mij af.”

“Het bleek helaas allemaal waar”

Super gelukkig

Igone was naar eigen zeggen ‘super gelukkig’ met Thijs en hield tot aan de rechtszaak hoop. “Als ik er nu op terugkijk, vraag ik me wel af waarom het zo lang heeft geduurd voor ik tot het besef kwam dat dit niet meer was wat ik wilde. Ik heb te lang hoop gehad en gedacht: liefde overwint alles.”

Aan een nieuwe relatie moet ze niet denken. “Alleen al de gedachte aan een relatie met iemand vind ik doodeng. En ik vraag mij af of ik ooit weer iemand ga vertrouwen en mij vrij kan voelen bij een ander.”

Veroordeeld

Thijs Römer werd veroordeeld een celstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur voor grensoverschrijdend gedrag met meisjes. De acteur is daartegen in hoger beroep gegaan.

Het hele interview staat in het &C Winterboek.