Halle Bailey open over postpartum depressie: ‘Je probeert niet te verdrinken’

23.04.2024 14:17
Beeld: Getty Images

The Little Mermaid-actrice Halle Bailey beviel eind vorig jaar van zoon Halo. Sinds zijn geboorte kampt ze met een ‘zware zware postpartum depressie‘, zo laat ze weten in een video op Snapchat.

“Ik wilde praten over mijn postpartum-reis als nieuwe moeder en het weer proberen te werken, terwijl ik nog steeds ernstig postpartum ben. Ik weet niet of andere nieuwe moeders zich erin herkennen, maar het is zo erg dat het echt slecht gaat,” zo start ze haar verhaal.

Perfect

Zoon Halo kwam eind vorig jaar ter wereld, nadat ze de zwangerschap voor de wereld geheim hield. Over haar zoon zegt ze: “Hij is perfect, hij is mooi. Als ik naar hem kijk, huil ik vanwege hoe bijzonder hij is. Het is moeilijk voor mij om gescheiden te zijn van mijn baby voor meer dan dertig minuten voordat ik begin te freaken,” zegt ze. “Sinds de bevalling voel ik me een compleet ander persoon.”

In de spiegel

Ze vervolgt: “Als ik in de spiegel kijk, voel ik me alsof ik in een heel nieuw lichaam ben, alsof ik niet weet wie ik ben,” vervolgt ze voordat ze wijst op het ‘stigma’ rond postpartum depressie. “Voordat ik een kind had en ik mensen hoorde praten over postpartum, ging het eigenlijk het ene oor in en het andere uit,” legt ze uit. “Ik realiseerde me niet hoe serieus het eigenlijk was. Nu ik het doormaak, voelt het bijna alsof je zwemt in deze oceaan met de grootste golven die je ooit hebt gevoeld, en je probeert niet te verdrinken, en je probeert naar adem te happen.”

Op de momenten dat ze bovenkomt ervaart ze mooie diepe gevoelens over het moederschap, om daarna weer het gevoel te hebben dat ze verdrinkt. Ze benadrukt: “Het heeft niets te maken met mijn baby. Het heeft alles te maken met mij en wie ik nu ben.”

Trigger

De reden waarom ze zo open is over haar geestelijke gezondheid is doordat ze werd getriggerd door geruchten over haar en haar familie. Zo zou zij en haar partner DDG uit elkaar zijn. “Sociale media is niet een geweldige plek om te zijn wanneer je post-partumdepressie hebt.” Ze prijst haar partner juist , omdat hij “de meest geweldige papa ter wereld” is.

Halo is het eerste kindje van Bailey en DDG. De twee zijn samen sinds 2022.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.