Elvie gaat de strijd aan met het taboe op borstvoeding geven in het openbaar: all boobs are welcome here

02.08.2023 10:00
Elvie

Borstvoeding geven op het bankje in het park? De normaalste zaak van de wereld. Jij eet toch ook zonder schaamte een boterhammetje in het openbaar als je honger hebt? Toch vinden veel moeders het een dingetje. Sterker nog: één derde van de Nederlandse vrouwen voelt zich er ongemakkelijk bij. Dat moet anders, vindt Elvie (bekend van die méga fijne draadloze borstkolven!). 

Het is Internationale Borstvoedingsweek, de week waarin extra bewustzijn rondom borstvoeding wordt gecreëerd. Voor Elvie is dit hét moment om een groot taboe te doorbreken. Het femtech-merk zet zich in om een einde te maken aan het ongemak rondom(borst)voeden en kolven in het openbaar en doet dit met het borstvoedingsbankje. Een comfy bankje dat openbaar voeden en kolven niet alleen makkelijker maakt, maar ook laat zien hoe normaal het is om dit in het openbaar te doen. 

All boobs are welcome here 

Na succesvolle lanceringen in Kortrijk en Parijs, arriveert de borstvoedingsbank nu in Amsterdam. Op dinsdag 1, woensdag 2 en donderdag 3 augustus plaatst Elvie het bankje op de Berensluis brug. En het is niet zomaar een houten bankje op een gracht, maar een comfortabel bankje met armleuningen, speeltjes voor de kleintjes én een verschoonkussen. Hoe handig is dat?! Elvie wil hiermee de mindset over borstvoeden in het openbaar veranderen en een inclusieve omgeving creëren waar iedere moeder haar kind kan voeden, waar en wanneer dat nodig is. Het maakt een baby’tje namelijk écht niet uit waar hij of zij is: honger betekent honger. 

Lees ook: 8x prachtige foto’s die laten zien hoe borstvoeding wereldwijd gegeven wordt

“Wij geloven dat elke moeder, ouder en verzorger moet kunnen beslissen waar en hoe ze hun baby voeden, zonder oordeel. Nieuwe ouders moeten vrij het huis uit kunnen gaan zonder zich zorgen te hoeven maken waar ze hun baby zullen voeden”, legt Tania Boler, oprichter van Elvie, uit. Borstvoeding geven in openbare ruimtes wordt nog vaak lastig gemaakt omdat je als ouder moeilijk een goede, comfortabele plek kunt vinden om je kleintje te voeden. “Door ons borstvoedingsbankje naar Nederland te halen, hopen we een gesprek op gang te brengen, het bewustzijn te vergroten en moeders van jonge kinderen vertrouwen te geven om borstvoeding te geven of hun melk af te kolven waar en wanneer ze maar willen.” 

Internationale borstvoedingsweek

Jaarlijks wordt de Wereld Borstvoedingsweek georganiseerd door World Alliance for Breastfeeding Action. De week is een wereldwijde campagne om het bewustzijn rondom borstvoeding te vergroten. Elvie speelt daar met het borstvoedingsbankje perfect op in. De internationale borstvoedingsweek duurt van 1 tot en met 7 augustus.