Dit zijn de speciale eigenschappen van mei-kindjes

04.05.2022 16:37
Bellenblaas meisjes Beeld: Getty Images

Is jouw kind geboren in de maand mei? Dan is je kind een Stier of Tweelingen. Maar ook de geboortemaand zegt veel over je kleine spruit. Grote kans dat je hem of haar herkent in een van deze eigenschappen.

Doorzetters

Je kind is waarschijnlijk een echte doorzetter. Vooral als je kindje voor 20 mei geboren is, en dus een Stier is, geeft hij of zij niet zomaar op. Ze gaan veel langer door dan anderen om hun doel te behalen. Een eigenschap waarmee ze het heel ver kunnen schoppen, dus!

Guus Geluk

Uit onderzoek van The University of Hertfordshire blijkt dat mensen die in de maand mei geboren zijn, vaker aangeven dat zij veel geluk hebben. Zeker in verhouding tot mensen die in andere maanden geboren zijn. Mensen die in oktober geboren zijn voelen zichzelf eerder pechvogels…

Goed humeur

Kinderen die in mei geboren zijn, hebben vaak een positievere instelling. Dat onderzocht de Semmelweis University in Budapest. Ook kinderen die in juni en juli geboren zijn ervaren dit, dus je kunt wel zeggen ‘zomerkinderen’ écht de zomer in hun bol hebben. Wel hebben deze ‘zomerkinderen’ meer last van moodswings en schieten ze dus sneller van de ene in de andere emotie.

Big spender

Pas maar goed op je portemonnee, want grote kans dat jouw kind een gat in zijn of haar hand heeft! Maar geen zorgen: als mei-kindjes eenmaal bedacht hebben om voor iets te sparen, kunnen ze dat ook heel goed.

Kleine baby’s

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat baby’s die in mei op de wereld worden gezet kleiner en lichter zijn vergeleken baby’s die in andere maanden geboren worden. De onderzoekers vermoeden dat er een verband is met de hoeveelheid vitamine D die de moeder tijdens de zwangerschap opdoet.

Herken jij je kind (of jezelf?!) in deze eigenschappen?

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief