Oudste dochter familie Jelies terug naar Nederland: ‘Veel gehuild’

31.05.2024 09:20
Beeld: Instagram

Familie Jelies verruilde Urk voor het zonnige Spanje, maar oudste dochter Jennie kan er maar niet aarden. Daarom heeft ze de knoop doorgehakt om terug te gaan naar Nederland. Moeilijk, voor moeder Janneke Jelies. Ze schrijft een openhartig bericht op Instagram.

Jennie keert voor drie maanden terug naar Nederland om daar te gaan werken op de Urkerboot. Daar wordt ze ook weer omringd door alle vrienden die ze in Spanje zo mist. Janneke schrijft: ‘Gelukkig één troost dat we elkaar over vier weekjes alweer zien. Ze vliegt morgen met vrienden naar Nederland, dus dat is ook heel fijn.’

Emotionele dag

Janneke vindt het een moeilijke dag. ‘We hebben veel gepraat, maar ook gehuild. Al weten we dat het goedkomt. Ik hoop dat deze vier weekjes snel voorbij gaan maar vooral dat onze Jennie een hele mooie tijd heeft op Uk met haar vriendinnen en vrienden.’

Eerder was Janneke al openhartig over de moeite die Jennie had met wennen in Spanje. Ze zei toen: “Voor haar is het nog steeds lastig. Zij kon niet, zoals de andere kinderen, hier naar school. Ze moest dan naar een studentenhuis in Alicante. Een beetje te veel van het goede: zit je én in een ander land én ver weg van je familie. Ik heb het gevoel dat ze terug naar Nederland wil en die vrijheid heeft ze. Ze heeft daar toch haar vriendengroep die ze erg mist en familie. Natuurlijk vind het moeilijk als ze besluit weg te gaan, maar het allerbelangrijkst is dat zij gelukkig is.”

Lees hier het hele interview met Janneke Jelies.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.