Chantal Janzen zet samengesteld gezin in het zonnetje: ‘Meest trots op’

09.05.2022 09:36
chantal janzen

Moederdag was bij Chantal Janzen een drukke bedoening. Samen met Marco vormt ze namelijk een samengesteld gezin met vijf kinderen. En juist dié bijzondere samenstelling zet ze op Instagram in het zonnetje.

Want daar is ze apetrots op.

Samengesteld gezin

Toen Chantal vijftien jaar geleden een relatie met Marco kreeg, kwamen er ineens drie ‘lieve mensjes’ in haar leven: Isaa, Esmée en Zion, de kinderen van haar man. Inmiddels hebben ze samen ook twee kinderen: James en Bobby. “Als je mij dit zo’n 16 jaar geleden had verteld dat een gezin, een groot gezin, het belangrijkste in mijn leven zou worden had ik het echt nooit geloofd. Maar ik ben hier het meest trots op, van alles waar ik tot nu toe in mn leven deel van uit mocht maken”, schrijft Chantal bij een foto van het bonte gezelschap.

Goede voorbeeld

Hoe je zo’n mooi gezin vormt? Volgens Chantal zijn haar ouders en broer een goed voorbeeld. “Trots ben ik ook op het feit dat mijn moeder gisteren stuurt naar mn oudste bonusdochter dat een foto van haar en haar broer en zus, die na een lange tijd eindelijk weer samenzijn, haar zo ontroert”, schrijft ze. “Trots op het lieve bericht wat hun leuke moeder en ik vandaag op Moederdag aan elkaar stuurden.”

Lees ook: Chantal Janzen wordt stiefoma: ‘Hou van jullie’

Ups en downs

Dat het gezin nu een geoliede machine is, betekent niet dat het altijd zo makkelijk was. “Ups, downs, begrip, onbegrip, verdriet, teleurstelling, fouten, geluk, verlies, verwachtingen, onvolwassenheid als volwassene zijnde, kortom: zoveel dingen waar ik NIET trots op ben”, gaat ze verder. “Maar, dat is ook ok. En allesbehalve raar. Je zet meerdere vreemde mensen ineens bij elkaar, puur en alleen omdat er twee volwassenen zijn die persé samen willen zijn. Maar omdat er altijd genoeg liefde was, kwam het goed.”