Braziliaanse arts maakt van patiëntjes superhelden en verovert het internet

14.08.2023 11:31
Bron: Unsplash

Je hebt artsen, en je hebt KNO-arts Leandro Guimarães uit Divinópolis, Brazilië. Deze held ‘op operatieklompen’ gaat op dit moment viral. Vóór een operatie tovert hij zijn kleinste patiënten om tot echte superhelden, compleet met bijpassend kostuum.

De KNO-arts zocht naar een manier om kinderen gerust te stellen voor hun operatie toen hij geconfronteerd werd met een huilend meisje. Vlak voor de operatie zat ze troosteloos op haar moeders schoot. Leandro vertelt: “Ik beloofde mezelf dat ik dat nooit meer zou meemaken. Dat ik nooit meer zo’n verdrietig kindje van zijn of haar moeders schoot zou hoeven meenemen naar de operatiekamer.” 

Superhelden

Vervolgens kwam hij een advertentie tegen van superheldencapes én kostuums. Hij kocht er een paar en gaf zijn patiëntjes de keuze. “Zelfs het simpele gebaar van het kiezen van hun eigen kostuum, ontspande de kinderen al.” 

Om het plaatje écht compleet te maken, neemt hij de verklede kinderen over zijn schouder mee naar de operatiekamer. Ze vliegen als superhelden door de gangen van het ziekenhuis. Deze vrolijke aanpak is zo’n hit dat een video hiervan al meer dan 7 miljoen keer bekeken is. Dat meldt het Braziliaanse CNN.

Dankbare ouders

Ouders, die normaal gesproken heel gespannen zijn voor de operatie van hun kind, vinden ook troost in Leandro’s aanpak. “Zij zien dat hun kinderen niet lijden voor de operatie, dat zorgt dat zij ook veel rustiger zijn. En als de ouders minder nerveus zijn, kunnen ze een veilige omgeving bieden aan hun kinderen”, vertelt de dokter. Julia Torres is een moeder van een van Leandro’s patiëntjes en vertelt dat ze hem “eeuwig dankbaar” is.

Heldendaad

Het grootste compliment voor Leandro? Wanneer kinderen terugkomen voor een volgende operatie en niet eens vragen of het pijn zal doen. “Sommige kinderen vragen zelfs of ze nóg een keer mogen komen. Dat is voor mij echt een geschenk.”

Leandro inspireert met deze heldendaad ook andere zorgverleners. Ze overwegen een soortgelijke benadering. “Ik heb al talloze berichtjes ontvangen van zorgverleners uit het hele land die me bedanken en zeggen dat ze dit ook willen proberen.” 

Bron: RTLnieuws