Boze ouders na het Sinterklaasjournaal: ‘En bedankt, mijn kind is helemaal overstuur!’

11.11.2022 15:27
sinterklaasjournaal

Dat Sinterklaas en zijn Pieten een hoop avonturen beleven voordat ze aankomen in Nederland zijn we gewend. Maar dit jaar zorgt het Sinterklaasjournaal voor veel ophef. De aflevering van donderdagavond, die door ruim 1 miljoen mensen is bekeken, heeft tot huilende kinderen en boze ouders geleid toen de pakjesboot lek was en zonk.

Veel kinderen maakten zich al zorgen om een kletsnatte Sint en de natte cadeaus, maar de laatste scènes zorgden voor een hoop paniek. Terwijl presentatrice Dieuwertje Blok aan het einde van de uitzending iedereen bedankte voor het kijken, zonk op het scherm op de achtergrond het schip van Sinterklaas op Titanic-achtige wijze naar de bodem van de zee. Dit zorgde voor een flinke rel op social media. ‘En bedankt NPO3, weg avond. Kind helemaal overstuur. Dit wordt een latertje!’, aldus een ouder op Twitter.

Lees ook: ‘Dit zijn ze: de leukste sinterklaasactiviteiten door het land’

Horrorfilm

Sinterklaas komt zaterdag aan in Hellevoetsluis en zoals altijd gebeuren er dingen onderweg die ervoor zorgen dat kinderen zich afvragen of ze wel op tijd zullen zijn. Sinterklaas vindt natuurlijk altijd een oplossing voor deze problemen, maar dat de kinderen slapeloze nachten hebben vanwege het zinkende schip, vinden veel ouders echt over ver de grens. ‘Wil een horrorfilm gaan kijken. Denk dat ik de stoombootaflevering van het Sinterklaasjournaal ga kijken’, zegt een Twitteraar. ‘Dacht dat de Titanic te vroeg werd uitgezonden’, schrijft iemand anders. Het beeld van de zinkende stoomboot hakt er nogal in bij de kleine kijkers, zo blijkt. ‘Misschien iets te spannend dit jaar?’, vraagt een ouder van twee ‘gestreste meiden’ zich hardop af. Ook andere ouders laten op Twitter weten dat menig kind met de tranen voor de televisie heeft gezeten gisteravond en wensen de leraren veel succes op school. Daar wordt vaak het Sinterklaasjournaal in de klas bekeken.

Vertrouwen

De woordvoerder van het Sinterklaasjournaal probeert uitleg te geven: “Tot nu toe heeft Sinterklaas altijd een oplossing gevonden voor de problemen waarvoor hij zich gesteld ziet”, laat hij weten. “Dus wij vertrouwen er bij het Sinterklaasjournaal op dat hij dat deze keer weer zal doen.” Meer informatie over het lot van de Sint, de boot en de cadeautjes wil NTR niet geven. We zullen het dus moeten afwachten.

sinterklaasjournaal
© NTR

Bron: Telegraaf, AD.nl.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.