Influencer en ondernemer Anna Nooshin laat in de podcast V4der haar kwetsbare kant zien en vertelt over de worsteling die ze soms heeft met het moederschap.
Lees verder onder de advertentie
Wat blijkt? Bij oma is Nala ineens een ander kind. Veel rustiger, terwijl ze bij moeder Anna best pittig kan zijn. “Ik vertelde mijn moeder dat ik een hele slechte dag had. Zo had ik die afgelopen nacht weer twee uur had gehuild, want het hield niet op. Ze (dochter Nala, red.) was al 3,5 week zo. En dan zegt mijn moeder: ‘Ja dat is nou eenmaal zo.'”
Lees verder onder de advertentie
Ze vervolgt: “Dan pakt mijn moeder haar op en zegt ze: ‘Ach, wat ben je een lief meisje.’ En dan denk ik: ze is anders bij mij dan bij mijn moeder.” Haar moeder blijft er nuchter onder. “Bij jou zal ze altijd zo zijn,” zegt ze dan. En dat doet iets met Anna. “Ik wist niet of dat iets was om mij minder verdrietig te maken.”
Twan van Steenhoven (ook bekend als rapper Big2) heeft er een duidelijke theorie over: “Bij jou is ze veilig.” En precies dát kan verklaren waarom kinderen zich juist bij hun ouders van hun pittigste kant laten zien. Anna knikt. Haar moeder zei dat ook al, maar écht geloven doet ze het nog niet helemaal.
Lees verder onder de advertentie
Ook mede-host Pepijn Lanen (de rapper Faberyayo) herkent het maar al te goed. Tijdens de coronaperiode had hij een au pair in huis. “Wij doen er alles aan om de liefste mensen op aarde te zijn voor dit jochie. Hij is zo f*cking chagrijnig bij ons en bij haar een engeltje.” Twan vatte het mooi samen: “Juist bij degene bij wie ze zich het veiligst voelen, daar zijn ze de grootste assholes.”
Eerder vertelde Thijs Boerman open dat hij het best pittig vond om een week in zijn eentje voor Nala te zorgen. Lees dat hier.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).