Bibi brengt nieuw album en vertelt over moeilijke periode: “Ik was kapot en gebroken”

13.10.2023 09:41
Bibi Breijman verjaardag dochter video Beeld: Shutterstock

De laatste weken werden we al volop geteased met het allereerste album van Bibi Breijman (32): influencer, partner van Waylon, moeder van Teddy en Chester én nu ook zangeres. De succesvolle duizendpoot bracht vandaag haar album uit, maar de weg ernaartoe was alles behalve makkelijk.

Het album Luchtkasteel bevat negen liedjes, die je als een soort dagboek kunt beschouwen. Bibi is openhartig over de betekenis van de nummers en de moeilijke weg die ze heeft bewandelt, nadat het nieuws naar buiten kwam dat haar partner Waylon was vreemdgegaan.

Muziek als redding

“In een moeilijk periode voelde ik dat er maar één ding was dat mij kon redden: muziek,” schrijft ze bij onderstaande video.

“Ik heb de tekst voor het liedje Luchtkasteel geschreven op het moment dat ik het heel moeilijk had,” aldus Breijman in de video op haar Instagram-account. Ze voelde schaamte over ‘al het gedoe omtrent haar relatie en dat alles op straat lag’.

Lees ook –
Bibi Breijman vertelt openhartig over moeilijke periode: ‘Ik durfde niet meer naar buiten’ >

Schuldgevoel naar haar kinderen

“Ik merkte ook dat ik me nog schuldig voelde naar mijn kinderen”, vertelt Bibi. “Ik ben er wel geweest voor ze, maar emotioneel was ik soms zo kapot en gebroken door de nasleep van dit hele verhaal, dat ik gewoon vastzat in mezelf en vocht tegen een depressie.” Later vervolgt ze: “Wat me het meest pijn deed was wat er over mij gezegd werd als moeder. Dat wilde ik van me afschrijven.”

Bibi besloot de knop om te zetten. In de video legt ze uit: “Ik hoef me toch niet te schamen voor wat de buitenwereld van mij heeft gemaakt? En dat vond ik een goede basis voor het liedje Luchtkasteel“.

De boodschap die ze haar kinderen wil meegeven met het liedje is: “Of je nou gepest wordt of veroordeeld wordt door mensen die je niet kent: laat het niet de graadmeter zijn voor hoe jij elke dag wakker wordt en naar jezelf in de spiegel kijkt.”

Je kunt het album nu op o.a. Spotify beluisteren.