Bibi Breijman vertelt openhartig over moeilijke periode: ‘Ik durfde niet meer naar buiten’

04.08.2022 13:19

Na berichtgeving van juicekanalen biechtte zanger Waylon in juni op dat hij vreemdging in zijn relatie met Bibi Breijman. In een YouTube-video doet Bibi voor het eerst haar verhaal.

Na een paar heftige maanden laat Bibi van zich horen in een openhartige video.

Verdrietig en in shock

Bibi was in shock, toen Waylon zijn overspel opbiechtte. “Vervolgens pleur je iemand het huis uit, en dat lost helemaal niets van je vragen op, en ook niet van je verdriet”, vertelt ze. Maar wat ze het moeilijkste vond, was de haat en alle meningen van buitenaf. “Er werd gewoon van allebei de partijen voor mij gepraat, zowel door de media als door Willem. En daar was ik ook fucking boos om. Maar ik merkte: met woede kwam ik ook niet verder.” Na een paar dagen stopte haar borstvoeding ermee, en omdat ze een heftige bevalling achter de rug had – ze beviel eind mei van zoon Chester – was ze hulpbehoevend. “En toen kwam dit, dus ik was zo verdrietig en boos en teleurgesteld, gebroken en in shock.”

Niet naar buiten

Bibi ervaarde veel schaamte, waardoor ze niet meer naar buiten durfde. Dat ze jarenlang een stalker heeft gehad, speelde daarbij ook een rol. “Je denkt bij alles: ze gaan een foto van me maken en doorsturen naar een juicekanaal. Ze gaan een foto van me maken en weer een roddel verzinnen of weer iets lelijks over me posten”, aldus Bibi. Het zien van een kledingkast vol ongedragen pakjes van baby Chester was voor haar een wake-upcall. “Dat was zo’n bevestiging van wat er was gebeurd, dat was allemaal bedoeld om leuke dingen te doen en erop uit te gaan. En toen dacht ik echt: wauw, deze hele maand heeft me leeggezogen aan negativiteit en gekwetst zijn.” Ze vervolgt: “Daardoor voelde ik me een heel slechte moeder. Dat ik voor m’n gevoel niet helemaal toegewijd was aan die kleine lieverd.”

Lees ook: Waylon geeft update over gezinssituatie: ‘We gaan samen op vakantie’

‘Het is een aparte’

Wat Bibi niet begrijpt, is dat vooral mensen van buitenaf een mening hebben over de situatie. “Het is iets wat zo vaak voorkomt, maar er hangt zo’n taboe en schaamte op als je gewoon kiest voor je gezin”, vertelt ze. “Ik heb zoveel dingen gelezen: dat je alleen sterk bent en zelfrespect hebt of goed bezig bent als je wegrent van de situatie. […] Waarom moet iedereen afgeven op de persoon die is bedrogen? Dat is toch helemaal aan die persoon?” Bibi benadrukt dat zij zélf voor Willem, de echte naam van Waylon, heeft gekozen. “Ik weet ook dat het een aparte is, dat is gewoon zo. Ik heb zelf voor deze man gekozen als de vader van mijn kinderen, en daar sta ik nog steeds heel erg achter. En het is aan niemand om hem te veroordelen, behalve mij, want hij heeft míj dit geflikt.”

Bekijk de volledige video hieronder.

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.