Bettina Holwerda verlangt terug naar haar eerste bevalling: ‘Zou alle pijn en weeën weer doorstaan’

23.11.2023 11:04
Bettina Holwerda

Bettina Holwerda heeft drie kinderen met haar man Jim Bakkum: Lux (11), Posy (8) en Molly (4). Oudste zoon Lux vierde woensdag zijn verjaardag. Bettina kijkt geëmotioneerd terug naar haar eerste bevalling en zou, ondanks de pijn, best terug willen naar dat moment.

Bettina Holwerda blikt terug op eerste bevalling

“Lux is jarig! Ik zou alle pijn en weeën weer doorstaan, als ik het moment dat ik hem voor het eerst ontmoette nog een keer mee kon maken”, schrijft ze op Instagram. “Gewoon even dat moment met de wetenschap van nu. Dat ik in dat mooiste, kijkende baby’tje, de compleetheid die Lux nu is zou kunnen zien.”

Oneindige liefde

Bettina vindt de onwetendheid die ze toen had ook mooi: “Want toen ik volledig overvallen werd door een liefde die ik nooit eerder had gevoeld, had ik nooit kunnen bevatten dat die liefde met ieder gebaar, ieder woord, iedere karaktereigenschap zou blijven groeien en oneindig blijkt.”

Bevoorrecht

Nu is Lux 11 jaar en van die leeftijd geniet ze ook ontzettend: “Als hij met dat achterhoofdje op de fiets stapt, hij de vlaggen van alle landen wil oefenen, hij me met 33 uitroeptekens voetbalnieuws appt over voetballers die ik niet ken, hij met net zoveel vertedering naar z’n zusje kijkt als wij, hij met een scheef lachje naar me kijkt van ‘heb je m’n moeder weer’, als ik roep: ‘Kom op Lux, Mbappe vindt ook weleens iets spannend!’ Hij over een vol plein roept dat hij van me houdt en ik de man die hij gaat worden zo nu en dan al heel licht zie doorschijnen, voel ik me zo bevoorrecht.”

Trotse papa Jim

Ook Jim staat op Instagram stil bij de verjaardag van zijn zoon. Bij een filmpje van Lux als baby schrijft hij: “Dit kirrende baby’tje is vandaag 11 jaar geleden geboren. Hij maakte mij op mijn 25e voor het eerst papa. Onze lieve Lux.” Hij is ontzettend trots op zijn zoon: “Met zijn eindeloze drive en fanatisme en enthousiasme gaat hij later komen waar hij wil. Daar zijn wij zo zeker van.”

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >