Bella Hay en Spike verwachten tweede kind: ‘Heel blij!’

12.02.2024 18:07

Heerlijk nieuws voor Bella Hay en DI-RECT gitarist Spike van Zoest: ze verwachten een zoon. Zo maken ze bekend op Instagram.

Bij een foto van dochter Lotus voor een paar vlammende babysneakertjes schrijft het verloofde stel: ‘Lotus krijgt dit jaar een broertje! We zijn heel blij!’

Moeilijke start

De tweejarige Lotus kwam in 2021 al met 32 weken ter wereld met een spoedkeizersnede. De placenta liet los en met gillende sirenes werd Bella naar het ziekenhuis gebracht. In &C Oh Baby blikte ze daar eerder terug. “Het waren heel angstige minuten voor mijn partner Spike, want hij wist niet of Lotus en ik het zouden halen.” Bella bleek het HELLP-syndroom te hebben (ernstige zwangerschapsvergiftiging). Van de medicatie die een beroerte of hartfalen zou voorkomen, werd ze doodziek. Na een kwartier kolven moest ze een uur ­slapen om bij te komen. “Ik kon niet televisiekijken, had last van ­stuipen en ik kon niet meer zitten en lopen. Om de prikkels te beperken, mocht ik Lotus maar één keer per dag vasthouden.”

Roze bubbel

Ook voor kleine Lotus was het even spannend. “Het was zwaar om Lotus aan zo veel monitoren en i­nfusen te zien hangen. Elke keer als haar hart of ademhaling een dipje had, ging er een snoeihard alarm met rode ­lampen af in de kamer. Elke keer was ik bang dat het foute boel was.” Gelukkig kwam het helemaal goed met moeder en dochter.

Lastige start of niet; papa Spike zat al snel helemaal in zijn roze babybubbel die met de mooie aankondiging van vandaag weer een beetje groter is geworden. Bella en Spike zijn al twaalf jaar samen en vijf jaar verloofd.

Kek Mama Editie 1 van 2024, liefde en seks, ligt nu in de winkelWil je dat de glossy altijd als eerste bij jou op je deurmat valt? Abonneer je dan nu voor slechts €29,95 per jaar.