Ashley Graham openhartig over heftige bevalling: ‘Ik zag overal bloed’

23.05.2022 11:59
borstvoeding-foto-ashley-graham

Model Ashley Graham (34) beviel in januari van haar tweeling Malachi en Roman. In de Amerikaanse Glamour doet ze een boekje open over de bevalling, die behoorlijk heftig was.

Ashleys weeën begonnen middenin de nacht. “Om kwart voor drie dacht ik dat ik naar het toilet moest. Vlak nadat mijn doula er was, kwam Malachi ter wereld”, vertelt het model. Ruim twee uur later beviel Ashley in bad van Roman. “Eerst waren we in een feeststemming. We konden niet geloven dat mijn bevalling maar drieënhalf uur duurde, en ik was zo dankbaar voor het team van professionals om me heen.” Maar al snel sloeg de stemming om. “Voordat ik het in de gaten had, keek ik naar mijn verloskundige en zei: ‘Ik voel me niet goed. Ik denk dat ik moet gaan liggen’. Daarna viel ik flauw.”

Liters bloed verloren

Na de bevalling ging het er behoorlijk heftig aan toe. “Het enige wat ik me kan herinneren is dat ik een lichte aanraking op mijn wang voelde. Later ontdekte ik dat iemand toen een klap op mijn wang gaf, mijn hand vasthield, dat mijn man Justin in mijn oor fluisterde en dat iemand me een injectie gaf. En ik herinner me duisternis en iets wat op sterren leek.” Later hoorde Ashley dat ze na de bevalling liters bloed was verloren. “Hoewel ze (de professionals, red.) toen niet op details in gingen, keek ik de kamer rond en zag ik overal bloed.” Ze werd op een laken gerold en op een bed getild. Met de tweeling ging alles goed, maar Ashley kon een week niet lopen en kwam twee maanden lang de deur niet uit. De verloskundigen checkten haar elke dag. “Ik bleef ze maar vertellen: jullie hebben me gered, God heeft me gered. Dit is een wonder.”

Lees ook: Ashley Graham deelt eerste foto van tweeling (én onthult hun namen)

Miskraam

Voordat Ashley zwanger raakte van Malachi en Roman, had ze een miskraam, vertelt ze in Glamour. “Ik heb dit nog niet eerder gedeeld, maar ik voelde me zwanger in januari 2021, op de verjaardag van mijn man. Omdat het mijn tweede zwangerschap was, zag je het al goed, en we keken er zo naar uit. Maar eind februari had ik een miskraam. “Het was verschrikkelijk. Het voelde als een van de grootste verliezen in mijn leven tot nu toe.” Haar oudste zoon Isaac hielp bij het verlichten van de pijn. “Ik kan me niet voorstellen hoe hartverscheurend het is voor vrouwen die nog geen kinderen hebben, en voor hen die meerdere miskramen hebben gehad.”

Het volledige interview met Ashley Graham lees je hier.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.