Advies Gezondheidsraad: ‘Maak coronavaccin ook mogelijk voor kinderen vanaf 5 jaar’

10.12.2021 12:43
vaccinatieplicht-kinderopvang

Ook gezonde kinderen tussen de 5 en 11 jaar oud moeten een coronavaccin kunnen krijgen. Dat adviseert de Gezondheidsraad aan het ministerie van Volksgezondheid.

Wel benadrukt de Gezondheidsraad dat het wel of niet kiezen voor een vaccin niet mag leiden tot uitsluiting van school of andere sociale activiteiten.

 

Ook voor gezonde kinderen

Bij de meeste kinderen in de basisschoolleeftijd verloopt een coronabesmetting mild, maar bij een kleine groep is wel sprake van ernstige klachten. Vorige week adviseerde de Gezondheidsraad al om kinderen met ernstige gezondheidsproblemen een vaccinatie aan te bieden. Volgens de raad zou een coronavaccinatie nu dus ook voor alle gezonde kinderen mogelijk moeten zijn. ‘Uiteindelijk is de verhouding tussen gezondheidswinst en mogelijke bijwerkingen voor het individuele kind voldoende gunstig’, schrijven ze in het advies.

 

Lees ook
OMT adviseert wéér langere kerstvakantie, maar Hugo de Jonge heeft bezwaar >

 

Impact van corona

Het vaccin zou een ernstig verloop van een coronabesmetting en de zeldzame, maar ernstige ontstekingsreactie MIS-C kunnen voorkomen. Ook vermindert het volgens de Gezondheidsraad de indirecte impact van het coronavirus op kinderen, bijvoorbeeld doordat ze niet naar school of de sportclub kunnen. Demissionair minister Hugo de Jonge geeft later vandaag een reactie op het advies.

Bron: RTL Nieuws

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram.