Dag 10 | Recept | Green Healthy Fat Breakfast

21.11.2022 09:53

Start je eerste maaltijd goed met de 3 V’s: Vezels, Vetten en Voldoende proteïne. Smoothiebowls waarin je lekker veel groente verwerkt zijn een lekkere kickstart van je dag. 

De vezels van de avocado en de andijvie voeden meteen je goede darmbacteriën en zorgen voor verzadiging. Gezonde vetten, zoals in avocado en noten, zijn onder andere bouwstof van hormonen en zijn dus onmisbaar voor een goede hormoonbalans. Door extra proteïne toe te voegen kun je op dit ontbijt veel uren vooruit en voed je je lichaam meteen met belangrijke bouwstoffen. Maak dit ontbijt de avond van tevoren klaar zodat je in de ochtend alleen nog de toppping hoeft toe te voegen.

Bereiding 5 minuten / 1 persoon 175 gram groente / v, vg, lchf

INGREDIËNTEN

  • ½ avocado (vers of diepvries)
  • 100 g andijvie, gesneden
  • 30 g proteïnepoeder, vanille
  • (kokos)water of ongezoete amandelmelk
  • 50 g blauwe bessen
  • 25 g walnoten, ongebrand en ongezouten

BEREIDEN

  1. Schil en ontpit de avocado of gebruik diepgevroren avocadoblokjes.
  2. Meng de avocado met de overige ingrediënten, behalve de bessen en noten, in een blender tot een gladde massa. Voeg zoveel vocht toe tot de gewenste dikte.
  3. Eet met de blauwe bessen en walnoten. Voeg eventueel extra toppings naar keuze toe, zoals verse passievrucht, notenpasta, pindakaas, kokoschips en/of zaden en pitten.

TIP

Dit ontbijt past binnen een low carb voedingspatroon en bevat dan ook weinig fruit. Toch liever iets zoeter van smaak? Voeg dan vers of diepgevroren fruit zoals banaan of mango toe aan de smoothiebowl.

Voedingswaarde inclusief bessen en noten kcal 486 vet 34,6 g koolhydraten 10,7 g eiwit 28,4 g

Nanneke Schreurs is voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut en personal trainer. Daarnaast schreef ze meerdere boeken met recepten voor een gezonde maar ook lekkere levensstijl waaronder het boek Fit Fab 40

Ga verder naar de volgende dag
Ga terug naar de 30 dagen challenge
Download hier de 30 dagen kalender