Dag 1 | Jouw motivatieplan

30.11.2022 15:13
alles regelen voor gezin Beeld: Unsplash

Op dag 1 van deze Routine Booster gaan we aan de slag met jouw motivatieplan. Vraag jij je als moeder wel eens af hoe je het eigenlijk allemaal voor elkaar krijgt: werk, gezin, een sociaal leven en ook nog eens tijd voor jezelf overhouden? De komende 30 dagen ga jij je focussen op wat jij belangrijk vindt en ga je op zoek naar een sterke routine die voor jou werkt. Be the best you!

Wat is jouw motivatie?

Hier begint het allemaal mee. Wat vind jij belangrijk? Waar kom jij graag je bed voor uit? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Oftewel: wat is jouw intrinsieke motivatie. Wanneer je een duidelijke visie hebt en goed weet waarom je doet wat je doet, verhoog jij je motivatie. Het is dan ook eenvoudiger om jouw successen te bereiken en alle (nodige) ballen hoog te houden.

Een motivatie kan van alles zijn. Bijvoorbeeld de motivatie om te sporten in de ochtend; het levert jou de hele dag energie, zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit een veerkrachtiger bent. Je motivatie bepaalt dus hoe jij de wereld in kijkt. Op basis van dit perspectief – de reden waarom je iets wil doen – kan jij jouw ideeën formuleren en plannen maken.

Stap 1: Maak een mindmap om jouw motivatie in kaart te brengen; wat is écht belangrijk voor jou? Klik hier voor de mindmap.

Wat is mijn doel?

Doorgaans hebben we het gevoel de hele week alleen maar druk te zijn met het hooghouden van alle ballen. Voor je het weet is de week weer voorbij gevlogen. Als je heldere doelstellingen kan formuleren, op basis van jouw motivatie, zal dit je veel meer rust en tijd opleveren. Je kan je beter focussen en er zal minder tijd verloren gaan aan
dingen die je minder belangrijk vindt of er minder toe doen. Bij het stellen van doelen is het belangrijk dat je niet teveel tegelijkertijd wil aanpakken. Houd je doelen
overzichtelijk en zorg voor korte- en lange termijn doelen. Iedere kleine stap, kan al een hele positieve verandering zijn.

Stap 2: Maak jouw doelen voor komende maand inzichtelijk. Stel hierbij korte- en lange termijn doelen op. Klik hier voor het actieplan.

Mijn actieplan

Wanneer je weet wat jouw motivatie is en welke doelen voor jou op dit moment prioriteit hebben kan je deze omzetten naar actie. Door dit in jouw persoonlijke motivatieplan in kaart te brengen zorg je voor een inspirerend overzicht. Dit motivatieplan vormt jouw basis voor de 30 dagen Routine Booster van Kek Mama & Mom in Balance. Met deze booster leg jij een belangrijke basis voor jouw sterke routine.

Stap 3: Creëer jouw persoonlijke motivatieplan. Klik hier voor het motivatieplan (of bekijk eerst dit voorbeeld).

Ga verder naar de volgende dag
Ga terug naar de 30 dagen challenge
Download hier de 30 dagen kalender