Zodra je zwanger bent, duik je al snel in de wondere wereld van baby’s, borstvoeding en bevallen. Maar heb je je wel eens afgevraagd hoe een verloskamer er eigenlijk uitziet, de plek waar het allemaal kan gebeuren? Deze verloskundigen van het Isala in Zwolle leiden je rond.
Lees verder onder de advertentie
Op Instagram nemen de verloskundigen van het Zwolse ziekenhuis je mee langs alle plekjes op hun afdeling. Op de vierde verdieping vind je namelijk alle verloskamers.
Tour door de afdeling Verloskunde
In de versnelde video zie je waar je straks met weeën de lift in waggelt, de aanmeldbalie, het roze met blauwe geboortebord en – heel belangrijk – hoe een verloskamer er daadwerkelijk uitziet.
De tour door de verloskamer gaat verder. Zo krijg je het ‘babyhoekje’ te zien. Deze hoek, speciaal voor je pasgeboren kleintje, heeft een badje en een warmtelamp boven het aankleedkussen.
Van slaapbank tot wiegje voor de baby
Maar er is meer, want in deel twee van de rondleiding zie je dat elke verloskamer beschikt over een douche en een toilet. Goed om te weten: in de douche staat een uitklapbaar stoeltje. Dit is fijn voor tijdens of na de bevalling. Ook spot je de stoel voor de partners die je kunt uitklappen tot slaapbank, het CTG-apparaat, het verlosbed en het wiegje voor de baby.
De video is niet alleen leuk om te kijken, maar ook nog eens informatief. Zo leer je meer over de ‘partuskar’ die verloskundigen gebruiken tijdens de bevalling en met welke vergoedingen je rekening moet houden. Interessant! Met deze sneak peek voel je je hopelijk net wat zekerder over wat komen gaat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.