Beeld: Getty
Beeld: Getty

Haast en stress zijn niet tof voor je huid. Wetenschappers kwamen er pakweg tien jaar geleden achter dat externe invloeden – zoals vervuilde lucht, slechte voeding, roken en stress – de huid sneller kunnen verouderen. Gelukkig kun daar met deze tips gewoon wat aan doen.

Bescherm jezelf

Zalig, die zonnestralen, maar funest voor je huid. Altijd smeren dus, ook op dagen dat het buiten geen dertig graden is (want juist die terrasjes en parkbezoeken tussendoor zijn verraderlijk).  Nog een handige tip: zet op lentedagen altijd een zonnebril op. Die beschermt de dunne huid rondom je ogen en zorgt ervoor dat je minder met je ogen knijpt (en dus minder snel kraaienpootjes krijgt).

 

Lekker smeren 1

Slow Âge van Vichy smeren helpt. In deze lichte fluïde zitten speciale antioxidanten zoals Baïcaline en vitamine E. Daarnaast bevat het mineraliserend thermaal water en de huidversterker bifidus. Ook fijn: door nu al te beginnen met smeren, heb je straks minder fijne lijntjes en rimpels en word je op een mooie, natuurlijke manier ouder.
VICHY SLOW ÂGE 50ML SPF 25, verkoopadviesprijs € 30,25

 

Eet chocola

Geloof het of niet, maar chocola is dus goed voor je huid. In pure chocolade zitten zogenaamde flavonoïden die ervoor zorgen dat je huid dikker, sterker en zachter wordt. En dan beschermt het ook nog eens nog eens tegen UV-straling.

 

Lekker smeren 2

Als je graag met een rijkere crème smeert, moet je de Slow Âge crème van Vichy eens proberen. Is gloednieuw en zorgt ervoor dat je huid de hele dag beschermd is tegen interne en externe invloeden én gehydrateerd is. Ideaal voor de normale tot droge huid. En door de UVA & UVB bescherming ben je ook nog eens bestand tegen de zon.
VICHY SLOW ÂGE 50ML, verkoopadviesprijs € 30,25

 

Trakteer jezelf op een mini-gezichtsmassage

Perfect voor de bloedsomloop en het houdt je huid lekker soepel. En nee, daarvoor hoef je echt niet naar een of andere peperdure massagesalon. Kwestie van gewoon een minuutje je gezicht masseren en je kunt er weer tegenaan. Hoe je dat precies doet? Dat staat hier haarfijn uitgelegd.

 

Win!

Vichy geeft 2x twee van onderstaande verzorgingspakketten weg.

  • Pakket 1: Rijke dagcrème + oogcrème (t.w.v. € 54,70)
  • Pakket 2: Fluïde + oogcrème t.w.v. (€ 54,70)

Kans maken? Vul dan onderstaand winformulier in!

 

het_bestaat_een_spa_met_oppas_voor_je_kind

Je fantaseert al maanden van een dagje spa, maar de oppas laat het afweten. Wat doe je dan? Je boekt gewoon een ticket naar L.A. en gaat naar Spa Lé La, waar heuse nanny's rondlopen.

Oké, vrijwel ondoenlijk natuurlijk om alleen hiervoor naar de andere kant van de wereld te vliegen, maar wel leuk dat 't bestaat. 

 

'Goed voor jezelf zorgen'

Het idee is bedacht door Trina Renea. Zij is (hoe kan het ook anders) moeder en weet uit ervaring dat je af en toe snakt naar wat relaxtijd. "Iedere ouder zou goed voor zichzelf moeten zorgen", zegt ze tegen Babble. “Dan ben je niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor je kind." En eerlijk: daar heeft ze wel een punt. Want wie kan het na tig gebroken nachten nog opbrengen om in alle kalmte een driftige peuter van een supermarktgrond te plukken? Juist. Niemand.

 

Lees ook
Opvoeden zonder stress: 6 (ontspannings)tips >

 

Knutselen, dansen en yoga

Tijdens de massages hoef je trouwens niet te piekeren over of je kind het wel naar z'n zin heeft, want de professionele nanny's doen alles om het kinderen naar hun zin te maken: van knutselen en dansen tot zelfs yogaën. Wel goed om te weten (mocht je halsoverkop tóch besluiten om te gaan): je mag je kind twee uur buiten je zicht laten; daarna moet je ‘m 30 minuten zelf entertainen voor je verder kunt.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
tips-verzachten-keelpijn

Vanaf het moment dat het eerste blad van de boom waait, weet je: keelpijn ligt op de loer. En omdat moeders nu eenmaal nooit ziek zijn (of nou ja, nooit ziek kúnnen zijn), hebben we wat tips om de boel te verzachten. 

Met dank aan Styletoday.

 

1. Drop

Win-winsituatie voor de zoetekauw. Het is namelijk bewezen dat drop de pijn verzacht én die irritante kriebels in de luchtwegen vermindert.

 

2. Salie

Wordt al eeuwenlang gebruikt om ontstekingen te verhelpen en om pijn te verzachten. Tip: voeg wat gedroogde salie toe aan een mok heet water of aan een kom kippensoep. Ben je zo weer opgelapt.

 

3. Banaan

Hoe een banaan helpt tegen de keelpijn? Simpel: een banaan zit vol vitamine C, wat weer helpt tegen verkoudheid en vooral tegen de pijn in je keel. Ook lekker is om de banaan bevroren te eten.

 

Lees ook
Onderzoek: hierdoor eet jouw kind voortaan wel alle groenten op >

 

4. Gekookte kool

Deze groentesoort zit vol met antioxidanten. Extra tip: kook 'm met olijfolie om al je ontstekingskansen te verlagen.

 

5. Gekookte wortelen

Het maakt niet uit hoe je ze eet - gebakken, gestoomd of geroosterd, maar wortelen helpen je vitamine A binnen te krijgen. Ook zitten ze vol met natuurlijke pigmenten die je huid een oppepper geven.

 

6. Thee

Maak voor jezelf een pot thee met gember, kamille of honing en plof met een deken op de bank zodra je kinderen naar de oppas of naar school zijn. En laat het huishouden lekker voor wat het is.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >