Gaat je kind voor het eerst mee op schoolreisje? Wij zetten alle ins en outs voor je op een rij.
Lees verder onder de advertentie
Is een schoolreisje verplicht?
Als het schoolreisje onder het lesprogramma valt, dan is je kind verplicht om mee te gaan. Maar meestal is dit niet het geval en hoeft je kind dus niet perse mee. Voelt je kind er weinig voor? Dan moet de school je kind een alternatief programma aanbieden.
Bij de meeste scholen worden schoolreisjes betaald vanuit de vrijwillige ouderbijdrage. Dat bedrag varieert per school – van een paar tientjes tot honderden euro’s – en is gemiddeld zo’n 65 euro. Vaak zijn er niet genoeg leerkrachten voor een schoolreisje en wordt aan ouders gevraagd om als extra begeleiding mee te gaan. Heb je hier tijd voor en vind je het lastig om je kind op jonge leeftijd een dag op pad te laten gaan, dan kan het verstandig zijn om je als hulpouder op te geven. Zo help je de school en kun je mooi een extra oogje in het zeil houden.
Lees verder onder de advertentie
Waar gaat een schoolreisje naar toe?
Er zijn natuurlijk tientallen leuke activiteiten te bedenken voor een schoolreisje. Sommige scholen gaan met kinderen naar een attractiepark, anderen maken uitstapjes in de natuur, zoals een klimpark of het strand. Maar een schoolreisje kan ook heel educatief zijn: de klas gaat naar een museum en heeft niet alleen een leuke middag, maar steekt er ook nog wat van op. Op zoek naar een leerzaam museum? Wij hebben alvast de leukste musea voor kinderen op een rij gezet.
Lees verder onder de advertentie
Vervoer
De meeste scholen huren een touringcar voor een schoolreisje. Maar het is ook een optie om met de trein te gaan. In veel steden liggen de bezienswaardigheden namelijk op loopafstand van het Centraal Station. Tip: maak gebruik van de Railrunner van de NS. Hiermee kunnen kinderen van 4 t/m 11 jaar de hele dag onbeperkt reizen met de trein.
Kinderen verzinnen de gekste dingen om ergens onderuit te komen. Vaak met hele slechte smoezen die je zo doorziet, maar soms zijn ze slimmer dan je verwacht. Zo dacht Sylvia maandenlang dat haar dochter naar paardrijles ging, maar dat was helemaal niet zo.
Trigger warning: in dit artikel komt een eetstoornis ter sprake, wat mogelijk triggerend kan zijn.De druk om na een bevalling ‘snel weer de oude te zijn’ is groot. Social media staat vol met moeders die binnen no time hun zwangerschapskilo’s kwijt zijn en weer in hun oude spijkerbroek passen. Dat kan ervoor zorgen dat je […]
Heb je weleens stiekem een blik geworpen op de chatgesprekken van je tiener en je afgevraagd wat al die emoji’s betekenen? Dan ben je niet de enige. De nieuwe Netflix-hit Adolescence heeft ouders in heel Nederland aan het denken gezet over de verborgen betekenissen achter emoticons. Taalplatform Preply heeft ze op een rij gezet.
Sommige kinderen trekken vanaf dag één naar dieren toe alsof ze een magneet in hun kleine knuistje hebben. Ze aaien élke hond die ze tegenkomen, stoppen slakken in hun jaszakken (want hij had het koud) en houden fanatiek bij welke eenden er in de sloot wonen.