De pil doorslikken: de één doet het wel, de ander moet er niet aan denken. Wat zijn de voordelen? En kan het kwaad de pil lang door te slikken? Je leest het hier.
Lees verder onder de advertentie
De anticonceptiepil is de meest gebruikte methode van anticonceptie in Nederland. Je neemt elke dag rond dezelfde tijdstip een pil om te voorkomen dat je zwanger wordt. Na drie weken is de strip leeg en las je een stopweek in: je wordt ongesteld. Na je menstruatie start je weer met een nieuwe pilstrip.
Als je de pil doorslikt, wil dat zeggen dat je geen stopweek inlast. Na de laatste pil, begin je dus meteen weer aan een nieuwe pilstrip. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, naar een bruiloft of ander evenement moet en je geen zin hebt om daar ongesteld te zijn, of als je veel last hebt van menstruatieklachten tijdens je stopweek.
Lees verder onder de advertentie
Kan doorslikken kwaad?
Volgens onderzoek is het veilig om de pil een jaar lang continu te gebruiken. Je blijft dan beschermd tegen zwangerschap en bent twaalf maanden lang niet ongesteld. Maar hoe langer je de pil doorslikt, hoe groter de kans wel is op een tussentijdse bloeding. Toch kiezen veel vrouwen er vaak voor een stopweek in te lassen. Ze zien het als een soort controle (werkt mijn lichaam nog?) en sommige vrouwen krijgen bij het doorslikken een doorbraakbloeding, waardoor ze even een week moeten stoppen met de pil.
Lees verder onder de advertentie
In Groot-Brittannië krijgen vrouwen tegenwoordig trouwens het advies om de pil constant door te slikken, omdat dit voordelen zou hebben voor de gezondheid. Of dat in Nederland ook gaat gebeuren, is niet bekend.
Je staat op het punt om je oudste kind voor te stellen aan zijn of haar nieuwe broertje of zusje. Een spannend moment. Voor jullie als ouders, maar vooral voor die grote broer of zus in spe. Want hoe gaat je kind reageren? Met open armen? Met argwaan? Of met een driftbui? Een groeiende groep […]
Sommige babynamen lijken uit het niets op te duiken — en binnen de kortste keren hoor je ze overal. Dat geldt ook voor deze naam, die de afgelopen weken een opvallende opmars maakte. En je gelooft nooit waar de inspiratie vandaan komt!
Heather (33) is redacteur bij Kek Mama en moeder van een zoon (4,5) en dochter (1,5). Haar columns zijn een mix van herkenbare momenten, hilarische situaties en kleine overwinningen in het moederschap.
Ben je zwanger en op zoek naar een mooie babynaam? Dan wil je misschien een naam die geliefd is en goed in het gehoor ligt, maar niet de zoveelste Emma of Liam uit de klas. Goed nieuws: er is een slimme manier om wel voor een populaire naam te gaan, zonder dat je kind straks […]
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Tegenwoordig groeien kinderen op in een digitale wereld waar virtueel geld bijna net zo echt aanvoelt als briefjes in hun spaarpot. Veel ouders denken dat ze goed zicht hebben op wat hun kind online doet, totdat ze plotseling geconfronteerd worden met een onverwachte creditcard rekening. Het overkwam Samira.