staycation zonder kinderen
Beeld: Unsplash

Jorrie is moeder van twee kleine kinderen en kan zichzelf af en toe niet horen denken door alle drukte. Maar daar heeft ze een oplossing voor gevonden die ze graag met andere ouders deelt.

Jorrie schrijft in haar column op Scary Mommy hoe ze, sinds ze zes jaar geleden moeder werd, amper een fatsoenlijk gesprek met haar man kan voeren zonder gestoord te worden: ‘Het zijn niet alleen de gesprekken met mijn man die ik mis, ik mis veel dingen die we samen deden voordat we ouders werden. We hebben onze relatie niet expres verwaarloosd, maar kinderen nemen de boel over en voordat je het weet zijn er jaren voorbij gegaan. Soms vergeten we het om een stelletje te zijn omdat we te druk zijn met ouders te zijn. En natuurlijk hou ik van mijn kinderen. Maar soms vind ik het fijn om vanaf een afstand van ze te houden. Dat houdt in: zij bij oma in huis, en mijn man en ik samen genietend als stelletje.’

 

LEES OOK
'Hoe de seks uit mijn leven verdween' >

 

Wegwezen 

Een verre, dure vakantie kan ze niet betalen, maar volgens Jorrie is dat niet eens nodig. De oplossing ligt veel dichter bij huis. Ze raadt het alle ouders aan om het als volgt aan te pakken: ‘Allereerst: breng de kids ergens onder. Ten tweede: zoek een plek met veel entertainment. Misschien is het maar een uur rijden of zelfs in je eigen stad. Boek er een hotelkamer. Die hotelkamer is erg belangrijk. Je móet van huis weg. Je wilt een vakantie faken, en als je thuis blijft voelt het meer als een gewone vrije dag. Je moet thuis weg, anders ga je de was doen en andere onzinklusjes.’

 

Doe je ding

En dan is het simpelweg relaxen geblazen, zegt ze: ‘Of het nu 24 uur of een paar dagen is, benut deze tijd om samen met je partner leuke dingen te doen. Lees een boek, lig bij het zwembad, kijk eindelijk een film zonder animaties, eet in een goed restaurant, heb veel seks. Oftewel: doe alsof jullie geen kinderen hebben, en breng een paar dagen als stelletje door. Geloof me, je krijgt er geen spijt van. De volgende keer dat oma aanbiedt om de kinderen te nemen, neem je het aanbod aan. Boek een kamer, pak wat kleren in en doe je ding.'

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

alles ging mis vakantie
Beeld: Pixabay

Vermoeidheid en stress zorgden voor een hoop gedoe in de relatie van Irma. En toen liep haar vakantie ook nog eens compleet in de soep.

IRMA (38): “In anderhalf jaar kregen we een dochter en onze tweelingzoons. Het waren tropenjaren. Teun en ik reageerden alle vermoeidheid en stress op elkaar af. Het cliché: degene die het dichtst bij je staat, krijgt de meeste klappen.
 

Schrikbeeld

Ik veranderde in het schrikbeeld dat ik nooit had willen worden. Een verongelijkte, zeurende vrouw die dacht dat ze de kar alleen moest trekken. Teun zei dat we best een schoonmaakster of oppas konden nemen, maar dat kapte ik meteen af. Waarop Teun uit recalcitrantie nog minder in huis uitvoerde. Waarschijnlijk durfde hij dat ook niet meer, ik had toch op alles commentaar. Seks hadden we nooit, laat staan de slappe lach of een goed gesprek. Ik was op. Soms betrapte ik me weleens op de gedachte dat het misschien makkelijker was het dan ook maar echt alleen te doen. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent, zo’n idee.
 

Lees ook
Je relatie goed houden na de tropenjaren: 'We groeiden volkomen uit elkaar' >

 

'Op vakantie ging alles mis'

Vorig jaar gingen we met de auto naar Italië. Teun had zowaar alles geregeld voor de vakantie, maar alles wat mis kon gaan, ging mis. We kwamen met pech langs de weg te staan, ons huisje lag naast een druk treinspoor, de airco deed het niet, onze peuter smakte van een trappetje in een restaurant en ik werd doodziek van twijfelachtige gamba’s. Alle redenen om elkaar de hersens in te slaan, zou je denken. Maar juist toen zag ik weer waarom ik als jonge student op Teun was gevallen. Teun die altijd rustig blijft. Die meteen de koe bij de horens vat en hulp regelt of zelf het probleem oplost. Teun die nooit in paniek raakt, en mijn haren vasthoudt als ik moet overgeven. Míjn Teun.

 

Keerpunt

Die vakantie is gek genoeg een keerpunt geweest. Ik zag Teun ineens weer als de lieve en trouwe man, niet meer als blok aan mijn been. We hebben de crisis overleefd. Alleen kies ík voortaan ons vakantieadres uit.”

 

 

Dit artikel staat in een Kek Mama Zomerboek en is al een keer eerder gepubliceerd.


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-mannenacties-eeuwig-single

Moeten dealen met een omhoogstaande toiletbril is nog tot daaraan toe, maar uit onderstaande fotoserie blijkt dat leven met een man soms vraagt om íets meer... geduld.

Want hoe lastig is het om een verpakking op de juiste manier open te maken?

 

Een nieuwe toiletrol op te hangen...

 

De was IN de wasmand te gooien...

 

Lees ook
Fotoserie: 8x mannen die het vaderschap iets eh, 'anders' hadden voorgesteld >

 

Of een koekjestrommel te vullen?

 

En dit gebeurt er dus als je een man vraagt om de vaatwasser in...

 

En uit te ruimen.

 

Of als je vraagt om een blikje tonijn van de supermarkt...

 

Wat moet je hier nu mee?

 

Dus...

Bron: BuzzFeed

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >