‘In die Spaanse barman vond ik een nieuwe vader voor mijn kind’

04.02.2024 08:59
nieuwe vader kind vakantie Beeld: Getty

Alleenstaande moeder Simone (27) ging vorig jaar op vakantie naar Spanje met dochter Poppy (5).

Barman Alejandro (44) bleek veel meer dan een gezellige vakantieflirt.

‘Vader’ ontkende

”Van een onenightstand raakte ik in 2010 ongepland zwanger. Tijdens een blaasontsteking had ik antibiotica geslikt en had me niet gerealiseerd dat de pil onbetrouwbaar was geworden. De ‘vader’ ontkende er iets te maken mee hebben en weigerde contact. Gesteund door mijn vriendinnen en familie besloot ik mijn dochter alleen op te voeden.

De liefde lukte niet

Samen hadden we het goed; het enige wat niet wilde vlotten was de liefde. De eerste twee jaar had ik sowieso weinig behoefte aan uitgaan, maar daarna begon het weer te kriebelen. Ik had best sjans tijdens het stappen, maar iedere keer als ik iemand ontmoette en eerlijk vertelde dat ik al een dochter had, hoorde ik nooit meer iets van zo’n man. Ook al benadrukte ik echt niet op zoek te zijn naar een tweede ‘donor’ of vader voor mijn kind, het lukte me niet een leuke partner te vinden.

Spaanse mannen

Afgelopen zomer ging ik met Poppy en mijn twee beste vriendinnen Denise en Fatima naar Blanes in Spanje. Het werd een top vakantie. We genoten ons suf en met mijn blonde haar, blauwe ogen en mijn mini-me aan de hand, had ik over mannelijke aandacht niet te klagen. Spaanse mannen zijn anders dan Nederlanders: ze vinden een vrouw met kinderen eerder sexy dan afstotelijk.

‘Daar was Alejandro’

Zodra ik met Poppy over het strand liep, werd ik constant toegelachen. Een van onze grootste aanbidders was Alejandro, de barman van ons hotelcomplex. Type Ricky Martin. Donker, gespierd. Je geeft hem zijn leeftijd echt niet. Zodra hij mij en mijn dochter in de gaten kreeg, kwam hij op ons afgerend. Of de kleine een ijsje wilde? Binnen no time had Poppy deze leuke ijsjes-man in haar hart gesloten. Maar ook mij liet hij niet onberoerd. Hij keek me iedere keer net even langer aan dan noodzakelijk was en zijn ogen twinkelden dan heel stout.
 

Lees ook
‘Tijdens de vakantie met mijn gezin werd ik verliefd op een andere man’ >

Verliefdheid

Mijn vriendinnen duwden me ’s avonds de hotelbar in en zorgden om en om voor Poppy. Ik zat aan de bar en kletste met Alejandro tussen zijn werkzaamheden door. Geen kroegpraatjes, maar echte gesprekken over onze levens en wat we hadden meegemaakt. Gelukkig sprak hij goed Engels. Hij was 44, gescheiden en zijn kinderen waren al de deur uit. Hij biechtte me op instant verliefd op mij te zijn geworden en op mijn dochter. Het feit dat ik een kind had, maakte me meer vrouw, vond hij.

Heerlijke vrijpartij

Alejandro was een geweldige minnaar. Hij trok rustig vier uur de tijd voor een vrijpartij en weigerde te gaan slapen voordat ik aan mijn genot was gekomen. Ook weer totaal anders dan ik gewend was. En voordat hij aan het werk moest, ging hij nog even zandkastelen bouwen met Poppy.

Blijvertje

Die vakantie zweefde ik. Eindelijk een man die mij en mijn package-deal accepteerde. Toch verwachtte ik dat het een vakantieflirt zou blijven. Voor mij tien anderen, zo luidde het cliché immers over de Spaanse barman. Maar Alejandro bleek een blijvertje. Na mijn thuiskomst mailde en appte hij me elke dag hoeveel hij me miste. ’s Morgens werd ik wakker met een ‘Liefje, ik heb de hele nacht over jou gedroomd’.

‘All you need is love’

In de kerstvakantie kwam hij drie weken over. Toen ik hem van Schiphol ophaalde, beleefde ik een echt All you need is love-momentje, compleet met ballonnen, welkomstcomité van vriendinnen en een juichende Poppy. Die weken in Nederland waren geweldig. Poppy wilde continu tussen ons in lopen en ’s avonds jonasten we haar in bed.

Ik vertrek

Nog steeds gaat het fantastisch. Nu het weer hoogseizoen is, heeft hij het druk in het hotel, maar we Skypen iedere dag. Bij Alejandro kan ik alles kwijt. Hij is betrokken en geïnteresseerd en zelfs met opvoedprobleempjes weet hij raad. Ik wil naar Spanje emigreren. Wat me nog tegenhoudt is de geringe kans op werk en de band die Poppy met mijn ouders heeft. Maar zodra ik er een baan vind, vertrek ik.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.