‘Het was óf scheiden óf in mijn eentje met de kinderen op vakantie’

19.08.2023 17:38
alleen op vakantie met kinderen Beeld: Getty Images

In je eentje met de kinderen op vakantie mag misschien wat harder aanpoten zijn dan met z’n tweeën, het is ook een garantie op avontuur, vrijheid, flirten – en oké, heel soms een vleugje drama.

Julie (32) is getrouwd met Anouar (36) en moeder van Lara (4) en Mignon (2):

“Bekijk het maar, dacht ik vorige zomer. Het was óf scheiden óf in mijn eentje met de kinderen op vakantie. Dat ik parttime zou werken toen we kinderen kregen was een beslissing waar we beiden achter stonden, maar dat Anouar daar een tachtigurige week tegenover zou stellen, was niet de afspraak.

Dat zal ’m leren

Ik voelde me een alleenstaande moeder. Het leidde bijna dagelijks tot ruzie en het woord scheiden kwam steeds vaker in mijn hoofd op, tot een vriendin zei: ‘Ga gewoon zelf met de kinderen op vakantie, als hij zich niet vrij wil maken.’ Ha, dacht ik, dat zal hem leren. Als ie zag hoe het leven was zonder ons en wij ondertussen genoten zonder hem, zou hij vast vaker beschikbaar zijn.

“Als ie zag hoe het leven was zonder ons zou hij vast vaker beschikbaar zijn”

Impulsief boekte ik een week naar Mallorca, maar op het vliegveld had ik al spijt. Mignon was alleen maar aan het dreinen, Lara chagrijnig van het wachten en gehang. En toen moest de vakantie nog beginnen.

Lees ook – 9 tips als je alleen met je kinderen op vakantie gaat >

Alles gaat door

Ons hotel bleek fantastisch, maar waar ik geen rekening mee had gehouden was dat alle besognes van thuis hier gewoon doorgingen, maar dan in een vreemde omgeving. Als de een sliep was de ander wakker, wat de een wilde eten lustte of mocht de ander niet.

Een terrasje pakken of even zonnen zaten er niet in, ik was alleen maar aan het zorgen en regelen. Uitgeput stapte ik na een week in het vliegtuig naar huis, waar ik een tot in z’n tenen ontspannen man aantrof, na zijn week zonder gezin. Oké, hij had ons wel gemist, en ik hem stiekem ook.

Zou ik nog een keer alleen met de kinderen op vakantie gaan? Jazeker, maar dan neem ik mooi een vriendin mee – en die scheiding laat ik ook nog even zitten.”

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.